Jednoduché medové rezy. Naša obľúbená medová maškrta!

Jednoduché medové rezy
Jednoduché medové rezy

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať.

Potrebujeme na cesto:

  • 600 g hladká múka
  • 200 g med
  • 100 g maslo
  • 150 g práškový cukor
  • 2 Vajcia
  • 1 ČL sóda bikarbóna
  • vanilková esencia
  • soľ
  • práškový cukor na ozdobu

Potrebujme na krém:

  • 500 ml mlieko
  • 120 g detská krupica
  • 130 g cukor
  • 200 g maslo
  • vanilková esencia
  • soľ
  • čučoriedkový džem

Postup:

1. Cesto: Do misky nad parným kúpeľom dáme 100 g masla, 200 g medu, 130 g cukru, 2 vajcia a štipku soli. Na miernom ohni neustále miešame, kým sa maslo neroztopí.
Potom pridáme lyžičku sódy bikarbóny.
Neustále miešame metličkou, kým zmes nezosvetlí farbu a nezdvojnásobí svoj objem.
Vypneme oheň a zmes preložíme do väčšej misy. Na teplú zmes preosejeme 600 g múky. Miešame, kým cesto nezhustne.

2. Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku. Miesime 3-4 minúty. Potom cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti. Prvú časť rozvaľkáme na papieri na pečenie do tvaru obdĺžnika 35×30 cm, valček podsypeme trochou múky.

3. Plát cesta s papierom presunieme na plech na pečenie. Prebytočné cesto odrežeme z okrajov. Povrch cesta popicháme vidličkou. Plech vložíme do predhriatej rúry na 180 °C na 6-7 minút, alebo kým nezhnedne. Plech vyberieme z rúry, papier s cestom presunieme na mriežku a necháme ho úplne vychladnúť. Potom papier odstránime.
Zopakujme aj pre zostávajúce 3 časti cesta.

4. Krém : Do hrnca dáme na oheň 500 ml mlieka, 130 g cukru a štipku soli a zamiešame. Keď mlieko zovrie, prisypeme 120 g krupice a vareškou premiešame. Varíme 5 minút pri miernej teplote za stáleho miešania.

5. Uvarenú krupicu preložíme do väčšej misy a necháme ju vychladnúť. Pridáme 200g masla a vanilkovú esenciu a vyšľaháme na krém.

6. Polovicu krému natrieme na prvý plát cesta. Potom položíme druhý plát cesta a trochu pritlačíme rukami. Natrime naň 400 g čučoriedkového džemu a zarovnáme.

7. Položíme tretí plát cesta a znova jemne pritlačíme rukami. Natrieme druhou polovicou krému. Položíme posledný štvrtý plát cesta na vrch. Opäť jemne zatlačíme rukami a potom dáme do chladničky aspoň na 6 hodín schladiť.

8. Po vychladení , vyberieme z chladničky a orežeme okraje, aby ste získali obdĺžnikový tvar.Nakrájame na malé, rovnomerné kúsky a vrch poprášime práškovým cukrom.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!

Zdroj: ideideretete.net


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *