Baklažán je skvelá univerzálna zelenina, ktorú je možné pripraviť na veľa spôsobov. My sme dnes pre vás pripravili recept na výborný baklažánový šalát.
Potrebujeme:
- 3 ks baklažánu
- olej
- 1/3 až 1/2 pohára škrobu
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 ks paprika
- 2-3 PL sójovej omáčky
- soľ, mleté biele korenie
- malý kúsok zázvoru
- 2 kvapky octu
- 1/2 ČL cukor
- sezamové semienka
- jarná cibuľka
Postup:
1. Baklažán nakrájame, posypeme soľou a chvíľu necháme pustiť šťavu.
2. Potom baklažán osušíme papierovým obrúskom. Kúsky baklažánu obalíme v škrobe a opečieme na oleji. Opečené kúsky baklažánu položíme na papierové utierky a odstránime z nich všetok olej.
3. Na samostatnej panvici zohrejeme lyžicu oleja a vsypeme jemne nasekaný zázvor. Pridáme aj nasekaný cesnak a nakrájanú papriku a cukor. Všetko spolu popražíme a nakoniec vlejeme sójovú omáčku a ocot.
4. Pridáme opečený baklažán a premiešame.
5. Preložíme do servírovacej misky, posypeme nasekanou jarnou cibuľkou a sezamovými semienkami.
6. Podávame ako samostatné jedlo alebo s prílohou z ryže.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!
Zdroj: hamov-hotov.ru