Makové slimáky z kysnutého cesta

Makové slimáky
Makové slimáky

Skvelé makové slimáky pre všetkých milovníkov maku! Jemné kysnuté cesto dopĺňajú chrumkavé zrnká maku.

Potrebujeme:

  • 500 ml kyslé mlieko
  • 2 PL suché droždie
  • 1 pohár kryštálový cukor
  • 3 vajcia
  • 50 g maslo
  • 1 kg hladká múka
  • 1 ČL soľ
  • mak podľa chuti

Postup:

1. Najskôr pripravíme kvások: 1 polievkovú lyžicu cukru a droždie vsypeme do kyslého mlieka, dobre premiešame a necháme postáť 10 – 15 minút.

2. Do veľkej misy rozbijem dve vajcia, pridáme soľ, pol šálky cukru a všetko dobre vymiešame metličkou.

3. Do misy s vyšľahánými vajciami s cukrom vlejeme kyslé mlieko s droždím , preosejeme múku a vypracujeme mäkké cesto.

4. Maslo rozpustíme a potom ho vmiešame do cesta. Misu s vymieseným cestom prikryjeme utierkou a necháme 1 hodinu kysnúť.

5. Vykysnuté cesto vymiesime a rozdelíme na dve časti. Každú časť na stole vyvaľkáme do tvaru veľkého obdĺžnika a posypeme zvyšným cukrom a makom.

6. Cesto zrolujeme do rolky. Každú rolku nakrájame na kúsky široké 2-3 cm.

7. Plech vyložíme papierom na pečenie. Nakrájané kúsky rozložíme na plech. Rozbijeme 1 vajce , rozšľaháme ho a potrieme ním každý kúsok slimáka.

8. Slimáky prikryjeme utierkou a necháme kysnúť 15-20 minút.

9. Potom ich vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 30-35 minút do zlatista.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj: hamov-hotov.ru


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *