Vynikajúce voňavé rezne v cesnakovom cestíčku, muž by ich jedol každý deň!
Potrebujeme:
- 1 kg bravčového mäsa
- 3 vajcia
- 200 g hladkej múky
- 50 ml mlieka
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
- 1 ČL granulovaného cesnaku
- soľ
- mleté čierne korenie
- olej na vyprážanie
Postup:
1. Bravčové mäso nakrájame na plátky a naklepeme tĺčikom na mäso. Plátky mäsa posypeme z oboch strán granulovaným cesnakom. Zároveň ich osolíme a dochutíme mletým čiernym korením.
2. Do misky rozbijeme vajcia a vyšľaháme ich do peny. Pridáme mlieko, trochou soli a dve polievkové lyžice hladkej múky s práškom do pečiva.
TIP: vďaka prášku do pečiva pridaného do cestíčka, budú rezne po vypražení krásne nadýchané
3. V panvici na vypraženie zohrejeme olej. Plátky ochuteného mäsa obalíme v hladkej múke a potom ich namočíme v pripravenom cestíčku. Vkladáme do rozpáleného oleja a vyprážame z oboch strán.
4. Hotové rezne vyberieme na tanier s papierovým obrúskom a necháme odkvapkať prebytočný olej.
5. Nadýchaný rezene v cesnakovom cestíčku podávajte s obľúbenou prílohou a kyslými uhorkami.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!
Zdroj: bucataras.ro