Nadýchané rezne v cesnakovom cestíčku

Nadýchané rezne s cesnakom
Nadýchané rezne s cesnakom

Vynikajúce voňavé rezne v cesnakovom cestíčku, muž by ich jedol každý deň!

Potrebujeme:

  • 1 kg bravčového mäsa
  • 3 vajcia
  • 200 g hladkej múky
  • 50 ml mlieka
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 1 ČL granulovaného cesnaku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olej na vyprážanie

Postup:

    1. Bravčové mäso nakrájame na plátky a naklepeme tĺčikom na mäso. Plátky mäsa posypeme z oboch strán granulovaným cesnakom. Zároveň ich osolíme a dochutíme mletým čiernym korením.

    2. Do misky rozbijeme vajcia a vyšľaháme ich do peny. Pridáme mlieko, trochou soli a dve polievkové lyžice hladkej múky s práškom do pečiva.

    Tip-pre-vas_1

    TIP: vďaka prášku do pečiva pridaného do cestíčka, budú rezne po vypražení krásne nadýchané

    3. V panvici na vypraženie zohrejeme olej. Plátky ochuteného mäsa obalíme v hladkej múke a potom ich namočíme v pripravenom cestíčku. Vkladáme do rozpáleného oleja a vyprážame z oboch strán.

    4. Hotové rezne vyberieme na tanier s papierovým obrúskom a necháme odkvapkať prebytočný olej.

    5. Nadýchaný rezene v cesnakovom cestíčku podávajte s obľúbenou prílohou a kyslými uhorkami.


    Prajeme Vám dobrú chuť!

    Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

    Zdroj: bucataras.ro


    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *