Pre návštevu ku kávičke hotový raz dva!
Potrebujeme:
- 4 vajcia
- 200 g maslo izbovej teploty
- 100 ml mlieko
- 250 g kryštálový cukor
- 50 g kakao
- 200 g polohrubá múka
- 2 lyžičky rumová esencia
- 1 prášok do pečiva
- 150 g nasekané orechy
- 100 g horká čokoláda
- 100 g smotany na šľahanie
- štipka soli
Postup:
1. Do veľkej misy dáme vajcia a cukor. Pridáme štipku soli a miešame, kým nevznikne ľahký penový krém.
2. Potom pridáme maslo izbovej teploty a hmotu vymiešame dohladka.
3. Pridáme mlieko a rumovú esenciu a nakoniec aj preosiate kakao, múku a prášok do pečiva a premiešame.
4. Cesto vylejeme na plech (18*26cm) vystlaný papierom na pečenie. Zarovnáme stierkou. Pečieme 40 minút pri teplote 180 °C.
5. Koláč vyberieme z rúry a necháme ho vychladnúť.
6. V horúcom vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a smotanu na šľahanie a vymiešame na polevu.
7. Polevou polejeme vrch vychladnutého koláča a posypeme sekanými vlašskými orechmi.
8. Koláč necháme v chladničke aspoň hodinu, aby poleva stuhla.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!
Zdroj: ideideretete.net