Zapekané zemiakové lodičky

Zapekané zemiakové lodičky
Zapekané zemiakové lodičky

Toto je naša obľúbená príloha! Krásne zemiakové lodičky, ktoré môžete podávať aj ako samostatné jedlo s obľúbeným šalátom!

Potrebujeme:

  • 4 stredne veľké zemiaky s tenkou škrupinou
  • olivový olej
  • 50 ml mlieka
  • 2 PL masla
  • 50 g nastrúhaného syra
  • 1 zväzok čerstvá pažítka
  • 100 g kyslej smotany
  • 6 plátkov slaniny
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:

1. Rúru predhrejeme na 200 °C. Zemiaky dobre umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Z vonkajšej strany ich potrieme olivovým olejom a osolíme. Preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na 40 minút.

2. Keď sú zemiaky upečené, rozkrojíme ich po dĺžke na polovice a necháme mierne vychladnúť. Potom stred zemiakov vydlabeme tak, aby vedľa šupky zostala iba tenká vrstva zemiaka.

3. K vydlabanému stredu zemiakov pridáme mlieko, maslo a časť nastrúhaného syra a nasekanej pažítky. Zvyšok syra a pažítky odložíme na neskôr.

4. Zmes dochutíme soľou, korením, dobre premiešame a potom naplníme vydlabané polovice zemiakov. Posypeme zvyšným syrom a vložíme do rúry zapiecť na 10-15 minút.

5. Medzitým na panvici do chrumkava opečieme plátky slaniny, ktorú sme predtým nakrájali na malé kúsky.

6. Keď sú zemiakové lodičky upečené, na každú dáme kopček kyslej smotany a posypeme ju dochrumkava opečenou slaninkou a nasekanou pažítkou.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj: okusno.je


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *