Tiramisu milujeme doma všetci. Robíme ho často, tak sme recept ešte zjednodušili, takže ho pripravíte naozaj rýchlo a k tomu bez vajec a v 2 farbách !
Jeden krém ostane biely, pričom do druhého sa pridáva čokoládová nátierka a krém netreba ani variť!
Potrebujeme:
- 300-400 g piškót
- 600 ml sladkej šľahačkovej smotany
- 2-3 PL práškového cukru
- 500 g mascarpone
- 80 g práškového cukru
- 100 g čokoládovej nátierky (nutella…)
- 250 ml mlieka
- 100 ml kávy
Postup:
1. V miske vymiešame sladkú smotanu s 2-3 lyžicami práškového cukru na tuhú šľahačku.
2. V inej miske zmiešame mascarpone s práškovým cukrom a po vymiešaní spojíme so šľahačkou.
3. Krém rozdelíme na 2 rovnaké časti. Do jednej časti pridáme čokoládovú nátierku a premiešame aby vznikol svetlohnedý krém.
4. Do plechu na pečenie (36×20 cm) poukladáme na dno piškóty, ktoré sme predtým krátko namočili do mlieka zmiešaného s kávou. Piškóty potrieme hnedým krémom.
5. Poukladáme ďalšiu radu namočených piškót a potrieme ich bielym krémom.
A máme hotovo! Koláč nechajte vychladiť v chladničke a potom podávajte .
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!
Zdroj: recipeci.com