Zapekané kuracie stehienka v smotanovej omáčke

Zapekané kuracie stehienka v omáčke
Zapekané kuracie stehienka v omáčke

Veľmi chutné jedlo z kuracích stehienok, zeleniny a smotany! Je tak dobré, že taniere vylížete do čista!

Potrebujeme:

  • 8 kuracích stehien
  • soľ a mleté korenie
  • olivový olej
  • 1 PL maslo
  • 1 malá cibuľa
  • 1-2 mrkvy
  • 200 g šampiňóny
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 dl suché biele víno
  • 3 dl vývaru ( zeleninový alebo slepačí)
  • 1 dl smotany na varenie
  • 1 zväzok nasekanej petržlenovej vňate

Postup:

1. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Šampiňóny očistíme vlhkou handričkou a nakrájame na štvrtiny. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno.

2. Kuracie stehná posypeme soľou a mletým čiernym korením. Vo veľkej, hlbšej panvici zohrejeme 2-3 polievkové lyžice oleja. Kuracie stehná vložíme do rozohriateho oleja a opečieme ich z oboch strán (asi 2-3 minúty z každej strany). Opečené stehná vyberieme z panvice na tanier.

3. Na panvicu, kde sa piekli stehná, pridáme lyžicu masla a oleja. Na zohriatom oleji za stáleho miešania orestujeme cibuľu, mrkvu a šampiňóny asi 10 minút tak, aby zelenina zmäkla.

4. Nakoniec do panvice pridáme cesnak, premiešame a potom nalejeme víno.

5. Varíme na miernom ohni, aby sa odparil alkohol a potom prilejeme vývar. Opečené kuracie stehná vrátime späť do panvice aj so šťavou, ktorá sa z nich uvolnila. Uložíme ich kožou navrch, prikryjeme pokrievkou a pomaly dusíme na miernom ohni.

6. Nakoniec do panvice nalejeme smotanu a omáčku dochutíme soľou. Dobre premiešame a varíme odokryté, kým omáčka trochu nezhustne.

7. Po uvarení pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Podávame s cestovinami alebo dusenou ryžou.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj: okusno.je


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *