Veľmi chutné jedlo z kuracích stehienok, zeleniny a smotany! Je tak dobré, že taniere vylížete do čista!
Potrebujeme:
- 8 kuracích stehien
- soľ a mleté korenie
- olivový olej
- 1 PL maslo
- 1 malá cibuľa
- 1-2 mrkvy
- 200 g šampiňóny
- 1 strúčik cesnaku
- 1 dl suché biele víno
- 3 dl vývaru ( zeleninový alebo slepačí)
- 1 dl smotany na varenie
- 1 zväzok nasekanej petržlenovej vňate
Postup:
1. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Šampiňóny očistíme vlhkou handričkou a nakrájame na štvrtiny. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno.
2. Kuracie stehná posypeme soľou a mletým čiernym korením. Vo veľkej, hlbšej panvici zohrejeme 2-3 polievkové lyžice oleja. Kuracie stehná vložíme do rozohriateho oleja a opečieme ich z oboch strán (asi 2-3 minúty z každej strany). Opečené stehná vyberieme z panvice na tanier.
3. Na panvicu, kde sa piekli stehná, pridáme lyžicu masla a oleja. Na zohriatom oleji za stáleho miešania orestujeme cibuľu, mrkvu a šampiňóny asi 10 minút tak, aby zelenina zmäkla.
4. Nakoniec do panvice pridáme cesnak, premiešame a potom nalejeme víno.
5. Varíme na miernom ohni, aby sa odparil alkohol a potom prilejeme vývar. Opečené kuracie stehná vrátime späť do panvice aj so šťavou, ktorá sa z nich uvolnila. Uložíme ich kožou navrch, prikryjeme pokrievkou a pomaly dusíme na miernom ohni.
6. Nakoniec do panvice nalejeme smotanu a omáčku dochutíme soľou. Dobre premiešame a varíme odokryté, kým omáčka trochu nezhustne.
7. Po uvarení pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Podávame s cestovinami alebo dusenou ryžou.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!
Zdroj: okusno.je