Toto je náš obľúbený čokoládový „Brownie“ s jemnou vanilkovou vôňou, chrumkavou sladkou kôrkou a vláčnym cestom.
Potrebujeme :
- 100 g horká čokoláda
- 180 g maslo
- 200 g trstinový cukor
- 1 vrecúško vanilkový cukor
- 4 vajcia
- 100 g hladká múka
- 100 g vlašské orechy
Postup:
1. Horkú čokoládu nalámeme na kúsky a spolu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli a vymiešame na hladkú hmotu. Rozpustenú čokoládu odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
2. Do misy rozbijeme celé vajcia, pridáme trstinový a vanilkový cukor. Spolu vyšľaháme do svetlej peny.
3. Vlašské orechy nasekáme nožom. Do vyšľahaných vajec striedavo pridávame rozpustenú čokoládu a múku s nasekanými orechmi, všetko dobre premiešame.
4. Plech vyložíme papierom na pečenie, nalejeme naň cesto a vložíme na 20-30 minút do rúry predhriatej na 200 °C.
5. Vychladnutý „Brownie“ nakrájame na kocky a podávame s kopčekom obľúbenej zmrzliny.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!
Zdroj: hamov-hotov.ru