Čokoládový „Brownie“

Čokoládový Brownie
Čokoládový Brownie

Toto je náš obľúbený čokoládový „Brownie“ s jemnou vanilkovou vôňou, chrumkavou sladkou kôrkou a vláčnym cestom.

Potrebujeme :

  • 100 g horká čokoláda
  • 180 g maslo
  • 200 g trstinový cukor
  • 1 vrecúško vanilkový cukor
  • 4 vajcia
  • 100 g hladká múka
  • 100 g vlašské orechy

Postup:

1. Horkú čokoládu nalámeme na kúsky a spolu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli a vymiešame na hladkú hmotu. Rozpustenú čokoládu odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.

2. Do misy rozbijeme celé vajcia, pridáme trstinový a vanilkový cukor. Spolu vyšľaháme do svetlej peny.

3. Vlašské orechy nasekáme nožom. Do vyšľahaných vajec striedavo pridávame rozpustenú čokoládu a múku s nasekanými orechmi, všetko dobre premiešame.

4. Plech vyložíme papierom na pečenie, nalejeme naň cesto a vložíme na 20-30 minút do rúry predhriatej na 200 °C.

5. Vychladnutý „Brownie“ nakrájame na kocky a podávame s kopčekom obľúbenej zmrzliny.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj: hamov-hotov.ru


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *