Plnené bravčové karé so špenátom

Plnené bravčové karé so špenátom
Plnené bravčové karé so špenátom

Táto krásna mäsová roláda je výborný tip na akúkoľvek rodinnú slávnosť.

Potrebujeme:

  • 1 karé (500-600 g)
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 100 g prerastenej slaniny nakrájanej na plátky
  • 70 g nátierky z čerstvého syra
  • 70 – 100 g polotvrdého syra
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ , korenie
  • olivový olej

Postup:

1. Karé očistíme zo všetkých strán od všetkých blán a osušíme utierkou. Ostrým nožom ho pozdĺžne prerežeme, nie však celkom, ale tak aby sme ho vedeli otvoriť ako knihu. Takto rozrezané ho preložíme na potravinársku fóliu, zvrchu ho prikryjeme fóliou tiež a tĺčikom na mäso rozklepeme. Nie príliš silno, ale snažíme sa dosiahnuť obdĺžnikový tvar, plnené bravčové karé so špenátom tak bude oveľa krajšie. Potom ho osolíme a okoreníme z oboch strán .

2. Pripravíme náplň. Do veľkej panvice nalejeme olivový olej a prihodíme ošúpaný a nasekaný cesnak. Necháme krátko opražiť, aby ochutil olej. Následne pridáme predtým umytý a osušený špenát, jemne ho osolíme a necháme ho zvädnúť. Špenát vyberieme z panvice, nakrájame ho na malé kúsky. Preložíme ho do misky a zmiešame so syrovou nátierkou a najemno nastrúhaným polotvrdým syrom.

3. Špenátovú plnku rozotrieme po celej ploche karé a opatrne zvinieme. Okraje zastrčíme prstami dovnútra. Tak získame plnené bravčové karé so špenátom.

4. Slaninu poukladáme do radu tak, aby sa každý plátok trochu prekrýval, do stredu potom položíme zrolované bravčové karé. Karé zabalíme do slaniny zo všetkých strán.

5. Takto pripravené karé previažeme celé potravinárskym špagátom. Začneme na jednej strane a skončíme na druhej. Previazanie je dôležité, aby sa nám roláda pri pečení nerozpadla. Ak nemáte potravinársky špagát , dobre poslúži aj obyčajná šijacia niť.

6. Takto pripravené bravčové karé opatrne preložíme do zapekacej misy, ktorú predtým jemne naolejujeme. Mäso pečieme v rúre pri 180°C asi 40 minút. Karé je hotové, keď je slanina opečená pekne do chrumkava.

7. Upečené plnené bravčové karé opatrne vyberieme na podnos, odstránime špagát a necháme asi 10 minút odpočívať. Až potom bravčové karé nakrájame na plátky hrubé 1,5 cm. Podávame s prílohou podľa želania.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!

Zdroj: recipeci.com


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *