Tak šťavnatý a chutný! Baklažán s vajcom a cibuľou opekaný na panvici je tak jemný vďaka tomu, že je marinovaný vo vajci a potom opražený na panvici do zlata.
Vychutnajte si ho ako hlavné jedlo alebo prílohu!
Potrebujeme:
- 2 baklažány
- 3 vajcia
- 100 ml olej
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- Soľ
- Mleté čierne korenie
- bylinky
- 25 g majonéza
Postup:
1. Baklažány umyjeme, odrežeme konce a olúpeme.
2. Olúpaný baklažán nakrájame na malé kocky a vložíme do misy.
3. Vajcia rozbijeme a rozšľaháme metličkou.
4. Rozšľahané vajcia vlejeme do misy s nakrájaným baklažánom a premiešame, aby sa vajíčkom obalil každý kúsok. Misu prikryjeme potravinovou fóliou a vložíme do chladničky marinovať aspoň na 1 hodinu. Počas marinovania baklažán párkrát premiešame.
Tip: baklažán bude ešte chutnejší a s bohatšou chuťou, ak ho necháme marinovať v chladničke celú noc.
5. Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Na panvici zohrejeme 2 lyžice oleja a cibuľu na ňom opražíme do zlata.
6. V druhej panvici zohrejeme zvyšný olej a namarinovaný baklažán na ňom popražíme za občasného miešania asi 15-20 minút.
7. Baklažán zozlatne a zmäkne. Pár minút pred koncom praženia ho osolíme a okoreníme.
8. Potom k nemu pridáme opraženú cibuľu a prelisovaný cesnak a všetko spolu zamiešame.
9. Nakoniec pridáme majonézu, môžeme podľa chuti viac alebo menej a znova premiešame.
10. Bylinky opláchneme , osušíme a nasekáme nadrobno. Kôpor alebo petržlen budú perfektné. Opražený baklažán posypeme bylinkami a podávame teplé.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!
Zdroj: 1000.menu