Opekaný baklažán s vajcom a cibuľou


Tak šťavnatý a chutný! Baklažán s vajcom a cibuľou opekaný na panvici je tak jemný vďaka tomu, že je marinovaný vo vajci a potom opražený na panvici do zlata.

Vychutnajte si ho ako hlavné jedlo alebo prílohu!

Potrebujeme:

  • 2 baklažány
  • 3 vajcia
  • 100 ml olej
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • bylinky
  • 25 g majonéza

Postup:

1. Baklažány umyjeme, odrežeme konce a olúpeme.

2. Olúpaný baklažán nakrájame na malé kocky a vložíme do misy.

3. Vajcia rozbijeme a rozšľaháme metličkou.

4. Rozšľahané vajcia vlejeme do misy s nakrájaným baklažánom a premiešame, aby sa vajíčkom obalil každý kúsok. Misu prikryjeme potravinovou fóliou a vložíme do chladničky marinovať aspoň na 1 hodinu. Počas marinovania baklažán párkrát premiešame.

Tip: baklažán bude ešte chutnejší a s bohatšou chuťou, ak ho necháme marinovať v chladničke celú noc.

5. Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Na panvici zohrejeme 2 lyžice oleja a cibuľu na ňom opražíme do zlata.

6. V druhej panvici zohrejeme zvyšný olej a namarinovaný baklažán na ňom popražíme za občasného miešania asi 15-20 minút.

7. Baklažán zozlatne a zmäkne. Pár minút pred koncom praženia ho osolíme a okoreníme.

8. Potom k nemu pridáme opraženú cibuľu a prelisovaný cesnak a všetko spolu zamiešame.

9. Nakoniec pridáme majonézu, môžeme podľa chuti viac alebo menej a znova premiešame.

10. Bylinky opláchneme , osušíme a nasekáme nadrobno. Kôpor alebo petržlen budú perfektné. Opražený baklažán posypeme bylinkami a podávame teplé.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj: 1000.menu


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *