Jemná omeletová roláda

Jemná omeletová roláda
Jemná omeletová roláda

Lahodné predjedlo na slávnostný stôl, pripravíte ho rýchlo, z jednoduchých a cenovo dostupných surovín!

Výborná desiata a veľmi chutné studené raňajky alebo aperitív. Táto omeletová roláda so syrovou náplňou je rýchla na prípravu, vyžaduje málo ingrediencií a len 30 minút vášho času.

Potrebujeme:

  • 6 vajec
  • 100 g kyslej smotany (prírodný jogurt alebo majonéza)
  • 1-2 mrkvy
  • soľ, čierne korenie podľa chuti

Na náplň:

  • 200 g tvrdého syra
  • 1 zväzok kôpru
  • 2 polievkové lyžice kyslej smotany
  • 1 čajová lyžička horčice
  • soľ, čierne korenie podľa chuti

Postup:

1. Pripravíme omeletu: vajce vyšľaháme mixérom do hladka, postupne pridávame smotanu, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti.

2. Očistenú a umytú mrkvu nastrúhajte na hrubom strúhadle. Pridáme ju do vaječnej zmesi a premiešame.

3. Zmes nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Rovnomerne rozotrieme. Omeletu pečieme 15-20 minút v rúre predhriatej na 180°C. Potom necháme vychladnúť.

4. Medzitým si pripravíme plnku: syr nastrúhame na jemnom strúhadle. Môžete sa rozhodnúť pre akýkoľvek druh syra, ktorý chcete. Pridáme nadrobno nasekaný kôpor, horčicu, kyslú smotanu, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti. Dobre premiešame.

5. Vychladnutú omeletu otočíme lícom nadol (hornou stranou). Rozotrieme na ňu syrovú zmes a omeletu zvinieme do kompaktnej rolky.

6. Roládu položíme „švom“ dole na papier na pečenie a zakryjeme ju. Dáme do chladničky na 30-40 minút stuhnúť.

7. Roládu nakrájame a podávame ako studené predjedlo!


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!

Zdroj: retete-usoare.eu


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *