Cheesecake so slaným karamelom a arašidami.

Cheesecake so slaným karamelom a arašidami
Cheesecake so slaným karamelom a arašidami

Fenomenálny cheesecake, vychutnáte si každé sústo!


Potrebujeme na karamel:

  • 150 g kryštálového cukru
  • 110 ml smotany na varenie
  • 1/2 ČL soli
  • 2 ČL vody

Potrebujeme na sušienkovú vrstvu:

  • 150 g zomletých sušienok
  • 50 g nahrubo mletých solených arašidov + 50 g na ozdobenie
  • 2 PL práškového cukru
  • 100 ml rozpusteného masla
  • 5 PL mlieka

Potrebujeme na krém:

  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 250 g syra mascarpone
  • 4 PL práškového cukru
  • 100 g rozpustenej bielej čokolády

Postup:

Karamel:

1. Do nerezovej panvice dáme cukor a pridáme vodu. Zohrievame a krúživým pohybom miešame, kým cukor nezmení farbu na zlatohnedú. Dávame pozor, aby sme cukor nepripálili, potom by karamel chutil horko.

2. Keď je farba zlatohnedá, vypneme sporák a pridáme smotanu a soľ. Pokračujeme v miešaní, aby sa karamel spojil so smotanou. Hotový karamel necháme vychladnúť.

Sušienková vrstva:

3. Pripravíme si tortovú formu s priemerom 18 cm. Suroviny na sušienkovú vrstvu zmiešame a natlačíme do formy. Zarovnáme a odložíme do chladu.

Krém:

4. Najskôr si rozpustíme vo vodnom kúpeli bielu čokoládu, potom do nej pridáme šľahačkovú smotanu , premiešame a necháme vychladiť v chladničke.

5. Vymiešame syr mascarpone s práškovým cukrom.

6. Vychladenú smotanu s čokoládou vyšľaháme a postupne do nej pridávame vymiešaný mascarpone syr. Všetko spolu vyšľaháme do peny.

7. Do tortovej formy na sušienkový základ natrieme vrstvu bielej plnky a na ňu polovicu karamelu. Karamel neroztierame až k okrajom formy.

8. Na karamel znova natrieme zvyšok bielej plnky. Na ňu rozotrieme druhú polovicu karamelu.

9. Tortu ozdobíme nahrubo pomletými arašidmi a necháme vychladiť v chladničke.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!

Zdroj: recepti365.com


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *