Fenomenálny cheesecake, vychutnáte si každé sústo!
Potrebujeme na karamel:
- 150 g kryštálového cukru
- 110 ml smotany na varenie
- 1/2 ČL soli
- 2 ČL vody
Potrebujeme na sušienkovú vrstvu:
- 150 g zomletých sušienok
- 50 g nahrubo mletých solených arašidov + 50 g na ozdobenie
- 2 PL práškového cukru
- 100 ml rozpusteného masla
- 5 PL mlieka
Potrebujeme na krém:
- 250 ml smotany na šľahanie
- 250 g syra mascarpone
- 4 PL práškového cukru
- 100 g rozpustenej bielej čokolády
Postup:
Karamel:
1. Do nerezovej panvice dáme cukor a pridáme vodu. Zohrievame a krúživým pohybom miešame, kým cukor nezmení farbu na zlatohnedú. Dávame pozor, aby sme cukor nepripálili, potom by karamel chutil horko.
2. Keď je farba zlatohnedá, vypneme sporák a pridáme smotanu a soľ. Pokračujeme v miešaní, aby sa karamel spojil so smotanou. Hotový karamel necháme vychladnúť.
Sušienková vrstva:
3. Pripravíme si tortovú formu s priemerom 18 cm. Suroviny na sušienkovú vrstvu zmiešame a natlačíme do formy. Zarovnáme a odložíme do chladu.
Krém:
4. Najskôr si rozpustíme vo vodnom kúpeli bielu čokoládu, potom do nej pridáme šľahačkovú smotanu , premiešame a necháme vychladiť v chladničke.
5. Vymiešame syr mascarpone s práškovým cukrom.
6. Vychladenú smotanu s čokoládou vyšľaháme a postupne do nej pridávame vymiešaný mascarpone syr. Všetko spolu vyšľaháme do peny.
7. Do tortovej formy na sušienkový základ natrieme vrstvu bielej plnky a na ňu polovicu karamelu. Karamel neroztierame až k okrajom formy.
8. Na karamel znova natrieme zvyšok bielej plnky. Na ňu rozotrieme druhú polovicu karamelu.
9. Tortu ozdobíme nahrubo pomletými arašidmi a necháme vychladiť v chladničke.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!
Zdroj: recepti365.com