Pečené nové zemiaky s tvarohom a kyslou smotanou

Pečené nové zemiaky
Pečené nové zemiaky

Lahodné bezmäsité jedlo z nových zemiakov a jednoduchých surovín, ktoré sú vždy po ruke.

Potrebujeme:

  • 1 kg nové zemiaky
  • 400 g tvarohu
  • 2 vajcia
  • 3 PL kyslej smotany
  • 2 PL nasekanej pažítky
  • 0,5-1 dl mlieka
  • soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok
  • olej alebo maslo

Postup:

1. Zemiaky dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou.

2. Umyté zemiaky osušíme a nasypeme do pekáčika. Polejeme olejom a posypeme soľou a korením. Všetko dobre premiešame.

3. Pekáč so zemiakmi vložíme do predhraitej rúry na 180 °C a pečieme dovtedy, kým nezískajú jemnú zlatavú farbu.

4. Medzitým v miske zmiešame tvaroh s kyslou smotanou, vajcami a nasekannou pažítkou. Pridáme toľko mlieka, aby sme získali stredne hustú zmes. Tvaroh dochutíme soľou, mletým korením a muškátovým orieškom.

5. Tvarohovú zmes vylejeme na predpečené zemiaky a dopečieme vo vyhriatej rúre ďalších 20 až 30 minút, kým zemiaky a tvaroh pekne nezozlatnú.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj: okusno.je


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *