Lahodné bezmäsité jedlo z nových zemiakov a jednoduchých surovín, ktoré sú vždy po ruke.
Potrebujeme:
- 1 kg nové zemiaky
- 400 g tvarohu
- 2 vajcia
- 3 PL kyslej smotany
- 2 PL nasekanej pažítky
- 0,5-1 dl mlieka
- soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok
- olej alebo maslo
Postup:
1. Zemiaky dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou.
2. Umyté zemiaky osušíme a nasypeme do pekáčika. Polejeme olejom a posypeme soľou a korením. Všetko dobre premiešame.
3. Pekáč so zemiakmi vložíme do predhraitej rúry na 180 °C a pečieme dovtedy, kým nezískajú jemnú zlatavú farbu.
4. Medzitým v miske zmiešame tvaroh s kyslou smotanou, vajcami a nasekannou pažítkou. Pridáme toľko mlieka, aby sme získali stredne hustú zmes. Tvaroh dochutíme soľou, mletým korením a muškátovým orieškom.
5. Tvarohovú zmes vylejeme na predpečené zemiaky a dopečieme vo vyhriatej rúre ďalších 20 až 30 minút, kým zemiaky a tvaroh pekne nezozlatnú.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!
Zdroj: okusno.je