Chuťovka z baklažánu

Chuťovka z baklažánu
Chuťovka z baklažánu

Neuveriteľne jednoduché, no fantasticky chutné! Určite si túto pochúťku pripravte a vychutnajte si ju s rodinou!

Toto jedlo je vhodné na každodenné aj sviatočné príležitosti!

Potrebujeme:

  • 2 baklažány
  • 5-6 strúčikov cesnaku
  • zväzok kôpru
  • jemná soľ – podľa chuti
  • olej – na vyprážanie

Postup:

1. Čiastočne ošúpeme baklažány tak, aby sa pozdĺžne pásiky šupky a dužiny striedali.

2. Potom ich nakrájame na kolieska s hrúbkou 8-10 mm.

3. Kolieska posolíme, za 30 minút pustia šťavu, potom ich osušíme papierovými utierkami. Vďaka tomuto postupu baklažány absorbujú optimálne množstvo soli a nespôsobia pri vyprážaní veľké prskanie oleja, pretože budú obsahovať menej vody.

4. Baklažány opečieme na troške oleja na miernom ohni z oboch strán, kým nezmäknú a nezozlatnú.

5. Opečené baklažány vyberieme na tanier a poukladáme ich pekne vo vrstvách. Každú vrstvu posypeme prelisovaným cesnakom a nasekaným kôprom.

6. A nakoniec ich s veľkou radosťou podávame!


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!

Zdroj: retete-usoare.eu


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *