Neuveriteľne jednoduché, no fantasticky chutné! Určite si túto pochúťku pripravte a vychutnajte si ju s rodinou!
Toto jedlo je vhodné na každodenné aj sviatočné príležitosti!
Potrebujeme:
- 2 baklažány
- 5-6 strúčikov cesnaku
- zväzok kôpru
- jemná soľ – podľa chuti
- olej – na vyprážanie
Postup:
1. Čiastočne ošúpeme baklažány tak, aby sa pozdĺžne pásiky šupky a dužiny striedali.
2. Potom ich nakrájame na kolieska s hrúbkou 8-10 mm.
3. Kolieska posolíme, za 30 minút pustia šťavu, potom ich osušíme papierovými utierkami. Vďaka tomuto postupu baklažány absorbujú optimálne množstvo soli a nespôsobia pri vyprážaní veľké prskanie oleja, pretože budú obsahovať menej vody.
4. Baklažány opečieme na troške oleja na miernom ohni z oboch strán, kým nezmäknú a nezozlatnú.
5. Opečené baklažány vyberieme na tanier a poukladáme ich pekne vo vrstvách. Každú vrstvu posypeme prelisovaným cesnakom a nasekaným kôprom.
6. A nakoniec ich s veľkou radosťou podávame!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!
Zdroj: retete-usoare.eu