Krémová mandľová torta

Krémová mandľová torta
Krémová mandľová torta

Je jednoducho dokonalá! Krémová mandľová torta z jednoduchých surovín má chrumkavé tenké cesto z vaječných bielkov a mandlí spojené s jemným krémom zo žĺtkov, cukru a mlieka.

Potrebujeme na cesto:

  • 9 vaječných bielkov
  • 250 g kryštálového cukru
  • 250 g mletých mandlí

Potrebujeme na krém:

  • 9 vaječných žĺtkov
  • 4 lyžice kryštálového cukru
  • 3 vanilkové cukry
  • 4 lyžice hladkej múky
  • 350 ml mlieka
  • 150 g masla
  • 250 ml sladkej smotany na šľahanie

Potrebujeme na dokončenie:

  • 100 g opražených mandľových lupienkov

Postup:

1. Cesto: bielky šľaháme a postupne pridávame cukor, vyšľaháme ich do lesklej a hustej hmoty. Na záver ručne vmiešame mleté mandle. Vzniknutú zmes rozotrieme na veľký plech, vyložený vymasteným papierom na pečenie.

2. Potom cesto upečieme v rúre pri 170°C, po dobu 30 minút. Upečené cesto necháme chladnúť asi 15 minút, vyberieme z plechu a nakrájame ho na tri pásy.

3. Krém : vymiešame žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom. Do hrnca pridáme mlieko a hladkú múku a spolu s vymiešanými žĺtkami na miernom plameni privedieme do varu a pár minút povaríme. Krém je hotový, keď pekne zhustne a zmení farbu na tmavožltú. Krém za stáleho miešania ochladíme.

4. Do vychladnutého krému vmiešame maslo izbovej teploty a nakoniec vyšľahanú šľahačku.

5. Každé rozkrojené cesto potrieme tretinou krému. A nakoniec na povrch torty nasypeme opražené mandľové lupienky.

6. Tortu dobre vychladíme a podávame. Získa si vás už pri prvom zahryznutí!


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!

Zdroj: recipeci.com


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *