Je jednoducho dokonalá! Krémová mandľová torta z jednoduchých surovín má chrumkavé tenké cesto z vaječných bielkov a mandlí spojené s jemným krémom zo žĺtkov, cukru a mlieka.
Potrebujeme na cesto:
- 9 vaječných bielkov
- 250 g kryštálového cukru
- 250 g mletých mandlí
Potrebujeme na krém:
- 9 vaječných žĺtkov
- 4 lyžice kryštálového cukru
- 3 vanilkové cukry
- 4 lyžice hladkej múky
- 350 ml mlieka
- 150 g masla
- 250 ml sladkej smotany na šľahanie
Potrebujeme na dokončenie:
- 100 g opražených mandľových lupienkov
Postup:
1. Cesto: bielky šľaháme a postupne pridávame cukor, vyšľaháme ich do lesklej a hustej hmoty. Na záver ručne vmiešame mleté mandle. Vzniknutú zmes rozotrieme na veľký plech, vyložený vymasteným papierom na pečenie.
2. Potom cesto upečieme v rúre pri 170°C, po dobu 30 minút. Upečené cesto necháme chladnúť asi 15 minút, vyberieme z plechu a nakrájame ho na tri pásy.
3. Krém : vymiešame žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom. Do hrnca pridáme mlieko a hladkú múku a spolu s vymiešanými žĺtkami na miernom plameni privedieme do varu a pár minút povaríme. Krém je hotový, keď pekne zhustne a zmení farbu na tmavožltú. Krém za stáleho miešania ochladíme.
4. Do vychladnutého krému vmiešame maslo izbovej teploty a nakoniec vyšľahanú šľahačku.
5. Každé rozkrojené cesto potrieme tretinou krému. A nakoniec na povrch torty nasypeme opražené mandľové lupienky.
6. Tortu dobre vychladíme a podávame. Získa si vás už pri prvom zahryznutí!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!
Zdroj: recipeci.com