Plnená roláda z pečených baklažánov

Plnená roláda z pečených baklažánov
Plnená roláda z pečených baklažánov

Atraktívne baklažánové jedlo. Jednoducho úžasné!

Dobre vyzerajúca pochúťka na slávnostný stôl! Vaši hostia budú nadšení jeho vzhľadom a chuťou!

Potrebujeme:

  • 2 veľké baklažány
  • 4 uvarené vajcia
  • 180 g postrúhaného syra
  • 150 g šunky (voliteľné)
  • 2 polievkové lyžice majonézy
  • 2 polievkové lyžice kyslej smotany
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ, mleté čierne korenie podľa chuti
  • petržlenová vňať

Kto chce, môže do plnky pridať orechy.

Postup:

1. Baklažány nakrájame na tenké pozdĺžne plátky.

2. Rozložíme ich na pekáč a posypeme soľou z oboch strán. Počkáme 10 minút kým pustia šťavu.

3. Potom ich osušíme papierovými utierkami. Vďaka tomu sa plátky baklažánu stanú elastickými a pri rolovaní sa nelámu.

4. Plátky baklažánu položíme na olejom vymastený plech v jednej vrstve. Potrieme ich olejom. Pečieme ich asi 15 minút v rúre predhriatej na 200 °C.

5. Pripravíme náplň: Zmiešame majonézu, kyslú smotanu, prelisovaný cesnak a mleté čierne korenie podľa chuti.

6. Zmes rozdelíme na polovice, do jednej pridáme nastrúhané bielky a nastrúhaný syr. Do druhej polovice postrúhané žĺtky.

7. Vytvarujeme roládu: na pracovnú plochu rozložíme potravinovú fóliu. Položíme na ňu plátky baklažánu v dvoch radoch, čiastočne ich prekrývame, aby sme získali plát na roládu.

8. Syrovú zmes rozotrieme na povrch baklažánu, pričom jeden krátky okraj necháme voľný.

9. Plátky šunky položíme na vrstvu syra.

10. Šunku potrieme žĺtkovou zmesou.

11. Poslednú vrstvu posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

12. Baklažány zrolujeme pomocou potravinovej fólie do kompaktnej rolky.

13. Roládu zabalíme do potravinovej fólie a dáme na 2-3 hodiny do chladničky.

14. Potom nakrájame na úhľadné plátky a podávame!


Prajeme Vám dobrú chuť!


Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!

Zdroj: retete-usoare.eu


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *