Lahodné fašírky z mletého hovädzieho mäsa, lepšie nepoznám!
Tieto hovädzie fašírky môžete podávať so zemiakovou kašou a dokonca aj v burgri.
Potrebujeme:
- 450 g mletého hovädzieho mäsa
- 65 ml suchého červeného vína
- 3 polievkové lyžice jemne nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- 3-4 strúčiky cesnaku
- 1 liter hovädzieho vývaru
- 1 veľká cibuľa
- 1 polievková lyžica múky
- 1 polievková lyžica paradajkového pretlaku
- olej na vyprážanie
- soľ a korenie podľa chuti
Postup:
1. Mleté hovädzie mäso, štvrtinu nadrobno nakrájanej cibule a petržlenovú vňať premiešame. Pridáme soľ a korenie podľa chuti. Hotovú zmes vytvarujeme do malých mäsových fašírok.
2. Na panvici rozohrejeme trochu oleja a fašírky na ňom opečieme, kým nezískajú peknú zlatohnedú farbu. Z každej strany to zaberie asi tri minúty.
3. Fašírky vyberieme z panvice a odložíme ich bokom.
4. Potom do panvice pridáme zvyšok cibule a restujeme ju do mäkka. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a všetko spolu restujeme asi pol minúty.
5. Pridáme paradajkový pretlak a varíme ďalšiu minútu.
6. Nakoniec do iného hrnca dáme múku a pražíme ju asi jednu minútu. Slabo opraženú múku zalejeme hovädzím vývarom a vínom. Keď vývar zovrie, vložíme fašírky do hrnca, znížime teplotu a všetko spolu varíme ďalších 10 minút, kým omáčka nezhustne. Omáčku môžete dosoliť a dokoreniť podľa svojej chuti.
Podávame teplé s prílohou podľa vlastného výberu. Dobrú chuť!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!
Zdroj: recepti365.com