Lahodné fašírky z mletého hovädzieho mäsa

Fašírky z mletého hovädzieho mäsa
Fašírky z mletého hovädzieho mäsa

Lahodné fašírky z mletého hovädzieho mäsa, lepšie nepoznám!

Tieto hovädzie fašírky môžete podávať so zemiakovou kašou a dokonca aj v burgri.

Potrebujeme:

  • 450 g mletého hovädzieho mäsa
  • 65 ml suchého červeného vína
  • 3 polievkové lyžice jemne nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 1 liter hovädzieho vývaru
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 polievková lyžica múky
  • 1 polievková lyžica paradajkového pretlaku
  • olej na vyprážanie
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup:

1. Mleté hovädzie mäso, štvrtinu nadrobno nakrájanej cibule a petržlenovú vňať premiešame. Pridáme soľ a korenie podľa chuti. Hotovú zmes vytvarujeme do malých mäsových fašírok.

2. Na panvici rozohrejeme trochu oleja a fašírky na ňom opečieme, kým nezískajú peknú zlatohnedú farbu. Z každej strany to zaberie asi tri minúty.

3. Fašírky vyberieme z panvice a odložíme ich bokom.

4. Potom do panvice pridáme zvyšok cibule a restujeme ju do mäkka. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a všetko spolu restujeme asi pol minúty.

5. Pridáme paradajkový pretlak a varíme ďalšiu minútu.

6. Nakoniec do iného hrnca dáme múku a pražíme ju asi jednu minútu. Slabo opraženú múku zalejeme hovädzím vývarom a vínom. Keď vývar zovrie, vložíme fašírky do hrnca, znížime teplotu a všetko spolu varíme ďalších 10 minút, kým omáčka nezhustne. Omáčku môžete dosoliť a dokoreniť podľa svojej chuti.

Podávame teplé s prílohou podľa vlastného výberu. Dobrú chuť!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!

Zdroj: recepti365.com


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *