Zamilovali sme si tento dezert s vôňou vanilky a višní. Smotanový jogurt s višňami je skutočným potešením pre deti aj dospelých.
Potrebujeme:
1 višňový kompót
4 plátky želatíny
2 vanilkové lusky
2 žĺtky
4 PL práškového cukru
2 vrecúška vanilkového cukru
450 ml bieleho jogurtu
pár sušienok
Postup:
1. Višňový kompót sceďte. Plátky želatíny nechajte v studenej vode napučať asi 5 minút.
2. Vanilkové lusky pozdĺžne rozkrojte a dužinu vydlabte.
3. Mixérom vymiešajte v miske žĺtky spolu s vydlabaným vnútrom vanilky, práškovým cukrom a vanilkovým cukrom do svetlej peny.
4. Napučanú želatínu vyberte z vody a vložte do hrnčeka a na miernom ohni roztopte. Potom ju vmiešajte do vaječnej peny.
5. Postupne pridávajte do krému jogurt a nechajte ho vychladiť asi 5 minút, aby ste získali želatínovú konzistenciu.
6. Do 4 dezertných pohárov vložte jogurtový krém, potom višne, pár sušienok, znova krém a ozdobte zvyšnými višňami. Hotové poháre nechajte v chladničke vychladiť aspoň 1 hodinu.
Tip: Do dezertu môžete použiť aj iné ovocie podľa svojej chuti, ale pozor! Ananás, kivi a mango obsahujú proteolytické enzýmy, ktoré skvapalňujú želatínu.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!
Zdroj: suntgospodina.net