Nadýchané lievance s kefírom a droždím

Lievance s kefírom a droždím
Lievance s kefírom a droždím

Lievance s kefírom sú nadýchané, mäkké a nebudete sa ich vedieť dojesť!

Potrebujeme:

  • 15 g čerstvé droždie
  • 250 ml kefír
  • 1 vajce
  • 2 PL kryštálový cukor
  • ¹⁄₂ ČL soľ
  • 250 g hladká múka
  • olej

Postup:

1․ Droždie rozdrobte do teplého kefíru a zašľahajte metličkou.

2․ Pridajte vajce, cukor a soľ a znova premiešajte.

3․ Prisypte preosiatu múku, vznikne pomerne husté cesto. Má padať z lyžice, nie sa liať.

4․ Cesto prikryte utierkou a nechajte odpočinúť 30-40 minút.

5․ Panvicu dobre zohrejte a nalejte do nej olej.

6․ Mokrou lyžicou odoberáme cesto a vkladáme ho do horúceho oleja. Lievance pražíme na miernom ohni z oboch strán do zlatohneda.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!

Zdroj: lifehacker.ru


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *