Najjemnejšie šišky s jablkami a tvarohom

šišky s jablkami a tvarohom
šišky s jablkami a tvarohom

Sladké potešenie a zároveň veľmi výživný dezert. Len jedno jablko, tvaroh, múka a citrónová kôra!

Potrebujeme:

  • 350 g hladkej múky
  • 100 g kyslej smotany
  • štipka soli
  • 100 g tvarohu
  • 100 g kefíru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 jablko
  • 1 vajce
  • 3 PL práškového cukru
  • 1-2 kvapky vanilkovej esencie
  • 2 lyžice oleja
  • 2 lyžice rumu
  • 1/3 ČL škorice
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 1/2 ČL citrónovej kôry

Postup:

1. Veľké jablko očistite a nastrúhajte na hrubom strúhadle.

2. Do misy vložte postrúhané jablko, tvaroh, kefír, kyslú smotanu a všetko dobre premiešajte.

3. Pridajte vajce, vanilkový cukor, práškový cukor, rum, citrónovú kôru, soľ podľa chuti, škoricu, olej a niekoľko kvapiek vanilkovej esencie. Múku preosejte s práškom do pečiva a pridajte do tvarohovo jablkovej zmesi.

4. Vypracujte cesto z ktorého povykrajujte malé šišky.

5. Na panvici zohrejte väčšie množstvo oleja a šišky vyprážajte na miernom plameni z každej strany po dobu 2-3 minút.

6. Hotové šišky položte na papierovú utierku aby odkvapkal prebytočný olej.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!

Zdroj: suntgospodina.net


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *