Sladké potešenie a zároveň veľmi výživný dezert. Len jedno jablko, tvaroh, múka a citrónová kôra!
Potrebujeme:
- 350 g hladkej múky
- 100 g kyslej smotany
- štipka soli
- 100 g tvarohu
- 100 g kefíru
- 1 vanilkový cukor
- 1 jablko
- 1 vajce
- 3 PL práškového cukru
- 1-2 kvapky vanilkovej esencie
- 2 lyžice oleja
- 2 lyžice rumu
- 1/3 ČL škorice
- 2 ČL prášku do pečiva
- 1/2 ČL citrónovej kôry
Postup:
1. Veľké jablko očistite a nastrúhajte na hrubom strúhadle.
2. Do misy vložte postrúhané jablko, tvaroh, kefír, kyslú smotanu a všetko dobre premiešajte.
3. Pridajte vajce, vanilkový cukor, práškový cukor, rum, citrónovú kôru, soľ podľa chuti, škoricu, olej a niekoľko kvapiek vanilkovej esencie. Múku preosejte s práškom do pečiva a pridajte do tvarohovo jablkovej zmesi.
4. Vypracujte cesto z ktorého povykrajujte malé šišky.
5. Na panvici zohrejte väčšie množstvo oleja a šišky vyprážajte na miernom plameni z každej strany po dobu 2-3 minút.
6. Hotové šišky položte na papierovú utierku aby odkvapkal prebytočný olej.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho na Facebooku!
Zdroj: suntgospodina.net