Takejto lahodnej rybe v chrumkavom a voňavom cestíčku neodolá nikto!
Potrebujeme:
- 600 g filet zo pstruha alebo tresky
- 1-2 ks cibuľa
- 100 g smotany na varenie
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 1 ČL soľ
- mleté čierne korenie
- 3 PL polohrubá múka
- 1/2 ČL prášok do pečiva
- 1 ks vajce
- 2 PL olej
Postup:
1. Na prípravu cestíčka rozdrvte cesnak a cibuľu v mixéri. Pridajte aj trošku vody, aby sa cibuľa a cesnak lepšie rozmixovali. Potom pridajte smotanu a vajce.
2. Prisypte múku a prášok do pečiva a dochuťte soľou a mletým čiernym korením. Všetko premiešajte metličkou, zmes by nemala byť príliš hustá. Nakoniec prilejte olej a znova premiešajte.
3. Ryby umyte osušte, nakrájajte na kúsky a vložte do pripraveného cestíčka.
4. Misku s rybami zakryte potravinovou fóliou a odložte na pol hodiny do chladničky. Takto budú ryby po vyprážaní chrumkavejšie.
5. Potom zohrejte na panvici olej a kúsky ryby vkladajte do panvice. Vyprážajte na miernom ohni z oboch strán.
6. Hotové vypražené ryby položte na papierovú utierku, aby ste sa zbavili prebytočného tuku.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!
Zdroj: planetapolska.com