Najchutnejšie cesnakové zemiaky s pečeným stehienkami

Cesnakové zemiaky s pečeným stehienkami
Cesnakové zemiaky s pečeným stehienkami

Toto je naše obľúbené jedlo z jedného pekáča! Je veľmi chutné a rýchlo ho pripravíte, perfektný obed alebo večera!

Potrebujeme:

  • 4 kuracie stehná
  • 1 kg zemiakov
  • 1 veľká paradajka
  • 6 strúčikov cesnaku
  • petržlenová vňať
  • mletá červená paprika
  • soľ, korenie
  • olej

Postup:

1. Očistené zemiaky nakrájajte na väčšie kúsky a položte ich na naolejovaný pekáč.

2. Nakrájajte paradajku, zmiešajte ju s prelisovaným cesnakom a pridajte k zemiakom na pekáč.

3. Kuracie stehná osoľte, posypte korením a pokvapkajte olejom.

4. Položte ich na zemiaky, podlejte asi 1 dl vody a pečte v rúre vyhriatej na 180 °C do zlatohneda.

5. Z času na čas mäso otočíme a premiešame zemiaky a v prípade potreby môžeme doliať ešte trochu vody.

6. Keď je mäso upečené do zlatohneda, vyberieme ho z rúry a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

A už len podávame podávame.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku

Zdroj: ketkes.com


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *