Chlebový nákyp so šunkou a syrom

Chlebový nákyp so šunkou a syrom
Chlebový nákyp so šunkou a syrom

Veľmi chutné jedlo vhodné na raňajky, obed alebo večeru. Zároveň aj skvelý spôsob, ako spotrebovať starší chlieb.

Ak ste zvyknutí na nákyp vo forme dezertu, určite vám odporúčame vyskúšať aj túto slanú verziu, v ktorej chlieb zmiešame so šunkou a syrom, potom ho celý zalejeme vajíčkami a pečieme v rúre do chrumkava.

Potrebujeme:

500 g staršieho chleba
200 g šunky
200 g syra (čedar, gouda)
6 vajec
750 ml mlieka
1 PL horčice
soľ a mleté čierne korenie
maslo na vystenie plechu na pečenie

Postup:

1. Chlieb nakrájajte na väčšie kúsky a šunku na trochu menšie kúsky. Syr nastrúhajte nahrubo.

2. Rozbite vajcia do väčšej misy a zmiešajte ich s mliekom, horčicou, soľou a korením.

3. Hlbší plech alebo formu na pečenie (s priemerom 25 cm) nahrubo vymastite maslom.

4. Nakrájané kocky chleba zmiešajte s nakrájanou šunkou a polovicou syra.

Tip-pre-vas_1

TIP : Pre ešte lepšiu chuť môžete kocky šunky pred použitím vopred opiecť na panvici, aby boli chrumkavé.

5. Vsypte ich do vaječnej zmesi, premiešajte a vylejte do formy na pečenie. Povrch posypte zvyškom strúhaného syra.

6. Ak nemáte čas, nákyp môžete okamžite piecť v predhriatej rúre, ale ešte lepší bude, ak ho necháte pred pečením odstáť na noc v chladničke.

7. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C po dobu 45-50 minút.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj: okusno.je


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *