Neodoláte tejto dobrote! Hneď ako ho pripravíte, zmizne rýchlosťou blesku! A na druhý deň neostane ani sústo.
Potrebujeme:
- 300 g maslových sušienok
- 100 g masla
- 50 g mletých vlašských orechov
- 150 ml mlieka
- 2 PL kryštálového cukru
- 2 PL kakaového prášku
Potrebujeme na šľahačku:
- 300 ml šľahačkovej smotany
- 2 PL práškového cukru
- 2 vrecúška stužovača šľahačky
- 100 g čokolády
Postup:
1. Sušienky rozdrvte alebo rozmixujte a zmiešajte ich s pomletými orechmi.
2. Mlieko vlejte do hrnca, pridajte maslo, cukor, kakaový prášok a postavte na sporák.
3. Mlieko pomaly varíme do konzistencie sirupu a potom ho nalejeme na sušienky s orechmi.
4. Sušienkovú hmotu zamiešame a vtlačíme do formy na pečenie s odnímateľnými krajmi.
5. Vyšľaháme šľahačku s práškovým cukrom a stužovačom do hustej peny a natrieme ju na pripravený sušienkový základ.
6. Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli, necháme ju trochu vychladnúť a potom ňou pokvapkáme šľahačku. Je veľmi dôležité, aby čokoláda nebola horúca, inak sa šľahačka rozpustí.
7. Hotový koláč vychladíme v chladničke a potom ho nakrájame nožom namočeným do teplej vody.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!
Zdroj: bidista.com