U nás doma zbožňujeme tieto rezne! Veľmi často ich pripravujem na obed!
Podľa tohto receptu budú zvnútra šťavnaté a jemné a chuť bude fantastická. Aby ste dostali výraznú chuť, odporúčam mäsko marinovať celú noc.
Potrebujeme:
- 1 kg kuracích pŕs
- 3 vajcia
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 PL sójovej omáčky
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 PL korenie na mäso
- 1 PL škrobu
- olej na vyprážanie
Postup:
1. Kuracie prsia nakrájajte na plátky. Rozložte ich dosku a zakryte potravinovou fóliou. Potom ich cez fóliu naklepte pomocou tĺčika na mäso.
2. Do misky rozbite vajcia a prešľahajte ich vidličkou.
3. Pridajte k nim prelisovaný cesnak, sójovú omáčku, mleté čierne korenie a korenie na mäso. Znova premiešajte.
4. Škrob zmiešajte s troškou studenej vody v samostatnej miske. Potom ho nalejte do vajec a premiešajte.
5. Plátky naklepaných kuracích pŕs dochutíme zo oboch strán soľou. Následne ich povkladajte do misky s marinádou. Mäso premiešajte aby sa marináda dostala na každý kúsok , misku zakryte a mäso nechajte marinovať 60 minút , ale najlepšie celú noc.
6. Na panvici rozohrejeme olej a namarinované kúsky mäsa postupne opekáme 3 minúty na každej strane.
7. Opečené mäsko pukladáme na tanier vystlaný papierovým obrúskom a potom už len podávame.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!
Zdroj: kiloretete.ro