Výborné kuracie prsia zapekané s kapustou

Kuracie prsia zapekané s kapustou
Kuracie prsia zapekané s kapustou

Tento recept je tak dobrý že by som ho robila aj 2 krát za týždeň! Výborný nápad na večeru, zapekaná kapusta a kuracie prsia.

Potrebujeme:

1 kapusta
3 ks kuracie prsia
soľ
mleté čierne korenie
mletá sladká paprika
3 PL olej
3 PL biely jogurt alebo kyslá smotana
1 PL horčica
2 paradajky
70 g syr na strúhanie
petržlenová vňať

Postup:

1. Kapustu nakrájajte na šesť hrubých koliesok a položte ich na pekáč vystlaný papierom na pečenie.

2. Kuracie prsia pozdĺžne rozkrojte na polovicu. Dostaneme tak 6 kúskov mäsa.

3. Pripravte zmes soli, mletého čierneho korenia, sladkej papriky a oleja. Takto ochuteným olejom potrite kapustové plátky.

4. Vložte ich do rúry a pečte pri teplote 200 ° C po dobu 15 minút.

5. Mäso zakryte potravinovou fóliou a jemne vyklepte tĺčikom na mäso.

6. Potom ich z oboch strán posypte soľou, mletým čiernym korením a sladkou paprikou a poukladajte na predpečené plátky kapusty.

7. V miske zmiešajte jogurt s horčicou. Jogurtovou zmesou potrite každý plátok mäsa.

8. Paradajky nakrájajte na tenké plátky a poukladajte ich po dva na mäso natreté jogurtom.

9. Potom navlhčite list papiera na pečenie vodou a zakryte ním pekáč s mäsom. Na papier položte ešte alobal a zakryte ním pekáč.

10. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C po dobu 30 minút.

11. Potom vyberte pekáč z rúry, odložte alobal aj papier na pečenie ktorým bolo jedlo prikryté a každú porciu posypte strúhaným syrom. Pekáč vložíme späť do rúry a zapekáme pri rovnakej teplote ďalších 10 minút už bez papiera a alobalu.

12. Upečené mäsko s kapustou vyberte z rúry, posypte jemne nasekanou petržlenovou vňaťou a vychutnávajte.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj: retete-usoare.info


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *