Máte radi zemiaky? Pripravte si ich trochu inak.
Roztomilé lodičky sú nielen oku lahodiace, ale aj mimoriadne chutné.
Potrebujeme:
- 4 stredne veľké zemiaky s tenkou šupkou
- olivový olej
- 50 ml mlieko
- 2 PL masla
- 50 g strúhaného syra
- čerstvú pažítku
- soľ a korenie podľa chuti
- 100 g kyslá smotana
- 6 plátkov slaniny
Postup:
Rúru predhrejte na 205°C. Zemiaky dobre umyte pod tečúcou vodou (v prípade potreby očistite kefkou) a osušte. Po vonkajšej strane potrite olivovým olejom a dobre osoľte. Položte ich na plech a pečte vo vyhriatej rúre 40 minút.
Keď sú zemiaky upečené, rozkrojte ich na polovice a nechajte mierne vychladnúť. Potom ich opatrne vydlabte tak, aby popri šupke zostala iba tenká vrstva zemiaku.
K vybratej dužine so zemiakov pridáme mlieko, maslo, časť syru a časť nasekanej pažítky. Dochutíme soľou, korením, dobre premiešame a potom zemiaky naplníme. Posypeme zvyšným syrom a vložíme do rúry na 10 minút zapiecť do ružova.
Medzitým si slaninu nakrájame na malé štvorčeky a na panvici opečieme do chrumkava.
Keď sú zemiakové lodičky upečené, na každú z nich dáme čajovú lyžičku kyslej smotany a posypeme ju opečenou slaninkou a zvyšnou pažítkou.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!
Zdroj: okusno.je