Zapekané zemiakové lodičky

Zemiakové lodičky
Zemiakové lodičky

Máte radi zemiaky? Pripravte si ich trochu inak.

Roztomilé lodičky sú nielen oku lahodiace, ale aj mimoriadne chutné.

Potrebujeme:

  • 4 stredne veľké zemiaky s tenkou šupkou
  • olivový olej
  • 50 ml mlieko
  • 2 PL masla
  • 50 g strúhaného syra
  • čerstvú pažítku
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 100 g kyslá smotana
  • 6 plátkov slaniny

Postup:

Rúru predhrejte na 205°C. Zemiaky dobre umyte pod tečúcou vodou (v prípade potreby očistite kefkou) a osušte. Po vonkajšej strane potrite olivovým olejom a dobre osoľte. Položte ich na plech a pečte vo vyhriatej rúre 40 minút.

Keď sú zemiaky upečené, rozkrojte ich na polovice a nechajte mierne vychladnúť. Potom ich opatrne vydlabte tak, aby popri šupke zostala iba tenká vrstva zemiaku.

K vybratej dužine so zemiakov pridáme mlieko, maslo, časť syru a časť nasekanej pažítky. Dochutíme soľou, korením, dobre premiešame a potom zemiaky naplníme. Posypeme zvyšným syrom a vložíme do rúry na 10 minút zapiecť do ružova.

Medzitým si slaninu nakrájame na malé štvorčeky a na panvici opečieme do chrumkava.
Keď sú zemiakové lodičky upečené, na každú z nich dáme čajovú lyžičku kyslej smotany a posypeme ju opečenou slaninkou a zvyšnou pažítkou.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj: okusno.je


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *