Plnené vajcia na 3 spôsoby

Plnené vajcia
Plnené vajcia

Krásne farebné plnené vajcia na Veľkú noc ako stvorené! S paštétou a majonézou, s tuniakom a so syrom a mascarpone.

Potrebujeme:

10 čerstvých vajec
1 PL soli

Potrebujeme na vajcia plnené pečeňovou paštétou a majonézou:

4 vaječné žĺtky (uvarené natvrdo)
100 g pečeňovej paštéty
2-3 PL majonézy
1 PL horčice
červená cibuľa a slaninové lupienky (na ozdobu)

Potrebujeme na vajcia plnené syrom a mascarpone:

3 vaječné žĺtky (uvarené natvrdo)
150-200 g mascarpone
50-100 g taveného syra
jarná cibuľka
polovica kyslej uhorky
1 PL kociek papriky alebo kapie (červená)
1 PL najemno nakrájanej červenej cibule
tenké plátky reďkovky a zelenej petržlenovej vňate (na ozdobu)

Potrebujeme na vajcia plnené tuniakom:

3 vaječné žĺtky (uvarené natvrdo)
100 – 150 g tuniaka vo vlastnej šťave
jarná cibuľka
1 PL jemne nasekanej petržlenovej vňate
1 PL kociek papriky alebo kapie (červená)
1 PL najemno nakrájanej červenej cibule
2-3 PL majonézy
kôpor a červená cibuľa (na ozdobu)

Postup:

10 vajec uvaríme vo vode s 1 PL soli, 10-12 minút.

Po 12 minútach vložíme vajcia do misky s ľadovou vodou. Po úplnom vychladnutí ich očistíme od škrupiny, rozkrojíme na polovicu a odstránime žĺtky.

Pripravíme náplň s pečeňovou paštétou a majonézou: žĺtky roztlačíme vidličkou, pridáme paštétu, horčicu, majonézu a vyšľaháme do peny.

Pripravíme náplň so syrom a mascarpone: žĺtky roztlačíme vidličkou, pridáme mascarpone a premiešame. Pridáme tavený syr a znova premiešame. Pridáme na čo najjemnejšie nakrájanú uhorku, cibuľu, jarnú cibuľku a červenú papriku a dobre premiešame.

Pripravíme náplň s tuniakom: žĺtky roztlačíme vidličkou a rozmiešame s majonézu. Pridáme tuniaka, cibuľu, červenú papriku, jarnú cibuľku a petržlenovú vňať. Ochutnáme a dosolíme a okoreníme podľa chuti.

Pripravené plnky vložíme do zdobiaceho vrecka a naplníme rozpolené bielky. Pred servírovaním ozdobíme.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj: kiloretete.ro


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *