Efektné a veľmi chutné jedlo na Veľkú noc!
Ak hľadáte krásne, chutné a nezvyčajné jedlo na sviatočný stôl, odporúčame vám tento skvelý recept.
S trochou trpezlivosti a zručnosti vytvoríte skutočné umelecké dielo, z ktorého bude nadšený každý hosť!
Potrebujeme na aspik:
- 1 kuracie prsia
- 1 mrkva
- 1 zväzok petržlenovej vňate
- kúsok zeleru
- 1 bobkový list
- 3-4 zrnká nové korenie
- 1 liter vody
- soľ podľa chuti
- 5 ČL želatíny
Potrebujeme na dokončenie:
- 7 vajec
- 3 PL konzervovaná kukurica
- 3 PL konzervovaný hrášok
- 1 červená paprika
- petržlenová vňať
Postup:
1. Pripravte aspik: očistite všetku zeleninu od šupky a dobre ju umyte. Do hrnca pridajte kuracie prsia, mrkvu, zeler a petržlenovú vňať, bobkový list a nového korenie. Nalejte vodu a pridajte soľ. Vývar varte asi hodinu na strednom plameni.
2. Vývar odstavte z plameňa a vyberte zeleninu a mäso do misky.
3. V malej miske zmiešajte želatínu s trochou vývaru, kým sa úplne nerozpustí. Potom vlejte rozpustenú želatínu do hrnca s horúcim vývarom a premiešajte.
4. Pripravte vajcia: vajcia dobre umyte, špicatým hrotom noža trochu nalomte špičku 7 vajec, odstráňte trochu škrupiny a opatrne nalejte žĺtky a bielky do misky. Môžete ich použiť do pečenia alebo na omeletu.
5. Vložte prázdne škrupiny do hlbokej misy. Nalejte na ne horúcu vodu a dobre ich vysterilizujte zvnútra aj zvonka.
6. Potom čisté a vysterilizované vaječné škrupiny vyberte z vody nechajte ich dobre odkvapkať otvorom nadol.
7. Medzitým si pripravte zvyšok ingrediencií: červenú papriku a uvarené kuracie prsia nakrájajte na malé kocky. Petržlenovú vňať natrhajte, použijete ju na ozdobenie. Sterilizovanú kukuricu a hrášok zlejte a nechajte odkvapkať.
8. Naplňte vaječné škrupiny: na spodok vaječnej škrupinky vložte lístok petržlenovej vňate, môžete si pomôcť pinzetou. Potom pridajte niekoľko zrniek kukurice, hrášku, niekoľko kociek papriky a mäsa. Potom pokračujte vo vrstvení, až kým nenaplníte celú škrupinu.
9. Nakoniec nalejte vývar so želatínou na zeleninu a mäso až do vrchu. Naplnené škrupinky vložte do chladničky, aby želatína dobre stuhla.
10. Stuhnutý aspik vyberte z chladničky a opatrne rozbite škrupiny, akoby ste lúpali vajcia.
Aspikové vajíčka máme pripravené a môžeme ich podávať.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!
Zdroj: retete-usoare.info