Nikdy som v rúre nepripravila také chutné mäsko! Trik s balsamicovým octom musíte vyskúšať!
Predstavujeme vám recept na veľmi jemné pečené rebierka, ktoré sa pripravujú s octom Balsamico. Rebierka sú po upečení mäkučké, krehké, voňavé a šťavnaté. Budete sa olizovať!
Vyskúšajte a budete ich pripravovať už len takto!
Potrebujeme:
- 1 kg bravčové rebierka
- soľ, mleté čierne korenie (podľa chuti)
- olivový olej
- 150 g zázvoru
- 5-6 strúčikov cesnaku
- 1 ČL paprikových vločiek (môžu byť aj čili vločky)
- 1 ČL celého čierneho korenia
- 5 hviezdičiek anízu
- 80 ml medu
- 1 PL sójovej omáčky
- 1 PL octu balsamico (biely)
- 2 PL octu balzamico (tmavý)
- 300 ml kuracieho vývaru
Postup:
1. Rebierka dobre umyjeme a vysušíme. Z rebierok odstránime bielu blanu a prebytočný tuk, ktorý odrežeme. Potom ich dobre osolíme a okoreníme mletým čiernym korením z oboch strán.
2. V panvici si rozpálime trochu olivového oleja a rebierka prudko opečieme z oboch strán, kým nezačnú hnednúť.
3. Medzi tým si nakrájame zázvor a strúčiky cesnaku na plátky.
4. Potom, čo rebierka trochu zhnednú, pridáme na plátky narezaný zázvor a cesnak, paprikové vločky, celé čierne korenie, anízové hviezdičky, med, sójovú omáčku, balsamicový ocot a dobre premiešame. Potom pridáme kurací vývar a ešte raz dobre premiešame.
5. Takto pripravené rebierka vložíme do rúry a pečieme pri teplote 200 °C po dobu 50 minút.
6. Po upečení rebierka vyberieme z rúry a môžeme podávať. Vychutnajte si ich neskutočne lahodnú chuť. Už nikdy ich nebudete pripravovať inak.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!
Zdroj: retete-usoare.info