Makový cheesecake je moc dobrá vec

Makový cheescake
Makový cheescake

Chutí po maku, ale zároveň je krásne krémový vďaka tvarohu! Ak milujte mak ako my, toto bude niečo pre vás .

Dnes sme si pre vás pripravili veľmi jednoduchý recept na cheesecake z krehkého cesta s jemnou náplňou tvarohu a maku. Tento cheesecake má veľkolepý vzhľad a stane sa hviezdou na sviatočnom stole.

Potrebujeme:

  • 3 vajcia
  • 500 g jemného tvarohu
  • 2 PL škrobu
  • 200 g cukru
  • 120 g celého maku
  • vanilka podľa chuti
  • 100 g masla
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 200 g hladkej múky

Postup:

1. Príprava krehkého cesta: vymiešajte 1 vajce s 50 g cukru, potom pridajte rozpustené maslo.

2. V samostatnej miske zmiešajte múku a prášok do pečiva a zmes nasypte do vymiešanej vaječnej hmoty. Vymieste cesto a vložte ho do tortovej formy na pečenie, vystlanej papierom na pečenie. Cesto rovnomerne rozložte na dno a vytvarujte aj zdvihnuté okraje. Formu vložte do chladničky na 30 minút.

3. Príprava plnky: mak zalejte vriacou vodou a nechajte stáť 20 minút. Potom ho sceďte cez veľmi husté sitko alebo cez plátenko.

4. Jemný tvaroh vymiešajte, pridajte škrob, zvyšný cukor, vanilku a vajcia. Získanú tvarohovú hmotu rozdeľte na 2 časti, jednej časti by malo byť viac ako druhá asi o 120-150 g.

5. Do menšej polovice plnky pridajte mak a premiešajte. Ak bude jedna z plniek hustejšia, pridajte do nej kyslú smotanu, aby ste dosiahli rovnakú konzistenciu.

6. Potom z chladničky vyberte vychladené krehké cesto a do jeho stredu vylejte lyžicu plnky s makom.

7. Následne do stredu makovej plnky vlejte lyžicu plnky bez maku. Plnky postupne striedajte, postupne sa rozšíria ku okraju a tak získate krásny vzor.

8. Makový cheesecake vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov a pečte asi 1 hodinu.

9. Pred podávaním cheesecake nechajte dobre vychladiť v chladničke.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj: bucatarul.eu


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *