Chrumkavé slané tyčinky s cesnakom

Chrumkavé slané tyčinky s cesnakom
Chrumkavé slané tyčinky s cesnakom

Na sviatky a návštevy ako stvorené. Z najjednoduchších a najlacnejších surovín pripravíte skvelé občerstvenie alebo predjedlo.

Potrebujeme:

  • 500 g preosiatej hladkej múky
  • 1,5 ČL suchého droždia
  • 2 ČL soli
  • 6 PL masla pri izbovej teplote
  • 280 ml teplej vody
  • 2 PL cukru
  • 0,5 ČL sušeného cesnaku
  • 0,5 ČL provensálskych byliniek

Postup:

1. Pripravte cesto: zmiešajte v miske teplú vodu so suchým droždím, cukrom, 3 PL masla a soľou. Postupne pridávajte preosiatu múku. Na pracovnej doske vymiesime cesto najmenej 7 minút. Malo by vzniknúť elastické, nelepivé a pružné cesto.

2. Vymiesené cesto preložíme do misy vymastenej maslom. Misku prikryte vlhkou utierkou a cesto nechajte 2 hodiny na teplom mieste vykysnúť.

3. Vykysnuté cesto položte na pomúčenú dosku a rozdeľte ho na 12-15 rovnakých častí. Z každej časti vytvarujte dlhý šúľok.

4. Vytvarované tyčinky preložte na plech vystlaný papierom na pečenie prikryte utierkou a nechajte podkysnúť 40 minút.

5. Potom plech vložte do vyhriatej rúry na teplotu 200 ° C asi na 12 minút a pečieme pekne do zlatista. Doba pečenia závisí od vašej rúry.

6. Pripravte glazúru: v miske zmiešajte 3 lyžice mäkkého masla s voňavými provensálskymi bylinkami, cesnakom a 0,5 ČL soli.

7. Upečené tyčinky vyberte z rúry a ešte horúce potrite voňavým maslom.

A tyčinky máme pripravené!


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj: bucatarul.eu


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *