Sviatočné „croissant“ muffiny

Lahodné „croissant“ muffiny
Lahodné „croissant“ muffiny

Dnes vám predstavíme recept, ktorý sme si zamilovali! Tieto muffiny pripomínajú slávny croissant, sú neskutočne dobré, s chrumkavou kôrkou a mäkkým stredom. Podmania si aj vás!

Potrebujeme:

  • 300 g hladkej múky
  • 140 ml vody
  • 7 g droždia
  • 50 g masla (do cesta)
  • 150 g masla izbovej teploty (na potretie plátov cesta)
  • 50 g cukru
  • 1/2 ČL soľ
  • práškový cukor na ozdobenie
  • džem na ozdobenie

Postup:

1. Do hrnčeka pridajte vodu, maslo (50 g) a cukor. Vodu mierne zohrejte.

2. Do vody pridajte droždie. Hrnček prikryte potravinovou fóliou a nechajte ho na teplom mieste, aby kvások vykysol.

3. Za 10-15 minút bude povrch plný malých bubliniek.

4. Do misy preosejte múku, pridajte soľ a vykysnutý kvások.

5. Vymiesime hladké nelepivé cesto. Misu s vymieseným cestom zakryte potravinovou fóliou a nechajte na teplom mieste. Objem cesta sa zdvojnásobí.

6. Vykysnuté cesto rozdelíme na 6 rovnakých častí a vytvarujeme z nich malé bochníky.

7. Zakryte ich potravinovou fóliou a nechajte 10-15 minút odpočívať.

8. Pracovnú plochu posypte múkou. Každý bochník cesta vyvaľkajte na tenký a dlhý plát 65-70 cm. Cesto by malo byť veľmi tenké a polopriehľadné.

9. Potom cesto jemne prstami natrieme mäkkým maslom a zrolujeme .

10. Rolku rozrežte pozdĺžne na dve rovnaké časti.

Lahodné „croissant“ muffiny

11. Formu na muffiny vymastite. Časť rozkrojeného cesta zamotajte ako klbko tak, aby nakrojená časť cesta zostala na vrchu. Vložte ho do formy na muffiny. Zakryte potravinovou fóliou a nechajte pri izbovej teplote podkysnúť 60 minút.

Lahodné „croissant“ muffiny

12. Muffiny pečieme pri teplote 200 ° C , po dobu 20-25 minút.

13. Na upečené muffiny pridajte džem podľa svojej chuti a ozdobte práškovým cukrom.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj: bucatarul.eu


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *