Orientálna tekvicová polievka so šošovicou

Orientálna tekvicová polievka so šošovicou
Orientálna tekvicová polievka so šošovicou

Vynikajúca voňavá tekvicová polievka, ktorá vás zahreje aj zasýti!

Potrebujeme:

  • 1 kg očistenej tekvice hokaido alebo maslovej
  • 1 zemiak
  • 1 cibuľa
  • štipka mletého kardamonu
  • štipka mletého feniklu
  • ¹⁄₂ ČL mletého čierneho korenia
  • ¹⁄₂ ČL mletej rasce
  • 1 ČL mletej papriky
  • 1 ČL Garam Masala korenie
  • olivový olej
  • 1 hrsť červenej šošovice
  • Voda
  • Soľ

Voliteľné:

  • 2-4 ks sušených lístkov šalvie
  • 1 ČL chilli vločiek

Postup:

1․ Tekvicu, zemiaky a cibuľu nakrájajte na kúsky.

2․ Zmiešajte kardamon, fenikel, čierne korenie a rascu.

3․ Nasypte korenie do suchej panvice a zahrievajte na miernom ohni niekoľko minút tak, aby sa korenie rozvoňalo.

4․ Na korenie nalejte olej, pridajte zeleninu a premytú šošovicu. Nasypte mletú papriku a všetko spolu premiešajte.

5․ Prilejte toľko horúcej vody, aby bola zelenina zakrytá. Zvýšte teplotu a priveďte polievku do varu.

6․ Keď začne vrieť, znížte teplotu, polievku zakryte a varte 30 minút, kým zelenina nezmäkne.

7․ Do uvarenej a trochu vychladnutej polievky pridajte garam masala korenie a soľ a rozmixujte ju na hladký krém.

8․ Pred podávaním môžete polievku posypať chilli vločkami a šalviou opečenou na oleji.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj: lifehacker.ru


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *