Výborná maškrta, jemné nadýchané cesto s citrónovou vôňou a sladučké hrušky! Nemá chybu!
Potrebujeme:
- 200 g hladkej múky
- 250 g práškového cukru
- 1 ČL mletá škorica
- 1 ČL prášok do pečiva
- 100 g vlašské orechy
- 250 g biely jogurt
- 50 g maslo
- 3 ks vajcia
- 1 ks bio pomaranč
- 1 ks bio limetka
- 2 ks hrušky
Postup:
1. V hlbokej miske zmiešajte 180 g múky a cukru. Pridajte škoricu a prášok do pečiva. Dobre premiešajte metličkou.
2. Vlašské orechy pomeľte. Polovicu orechov pridajte do zmesi múky a cukru a premiešajte.
3. Do misky rozbite vajcia, pridajte jogurt a 40 g rozpusteného masla. Premiešajte a nalejte k suchým prísadám. Cesto dobre premiešajte.
4. Pomaranč a limetku dobre umyte, kôru z nich nastrúhajte a pridajte do cesta. Všetko spolu premiešajte. Limetku môžete nahradiť citrónom.
5. Hrušky umyte a osušte. Jednu nakrájajte na tenké plátky, druhú na malé kocky, ktoré obalíte v múke tak, aby sa pri pečení neusadzovali na dne formy. Nakrájané a obalené kocky hrušky pridajte do cesta.
6. Pripravte si tortovú formu, na jej spodok vložte papier na pečenie. Steny formy vymažte studeným maslom a vysypte múkou.
7. Do formy nalejte cesto, a formou klepnite o stôl, aby ste sa zbavili bubliniek. Na vrch cesta poukladajte plátky hrušky a posypte zvyškom nasekaných orechov.
8. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C, počas 30-50 minút, v závislosti od veľkosti formy. Či je koláč upečený, skontrolujte špáradlom, po zapichnutí do upečeného cesta bude suché.
9. Hotový hruškový koláč podávajte horúci.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!
Zdroj: lifehacker.ru