Jednoduchšie to už ani nemôže byť. Stačí zmiešať všetky prísady dohromady, naliať do plechu a upiecť vo vyhriatej rúre. Nepotrebujete elektrický mixér ani ručný šľahač!
Potrebujeme:
- 3 vajcia
- 200 ml sladká smotana na šľahanie
- 300 g tučný tvaroh
- 2-3 PL práškového cukru
- jemne nastrúhaná citrónová kôra podľa chuti
- 1 vanilkový cukor
- 50 g mleté mandle
- 100 g hrozienka
- 2 PL rum
- asi 10 celých mandlí na ozdobu
- práškový cukor na ozdobenie
Postup:
1. Hrozienka opláchnite a zalejte rumom. Nechajte ich postáť v rume, kým sa pripravíte ostatné ingrediencie. Rúru vyhrejte na 180 °C.
2. Pripravte dve misky. V jednej rozmiešajte vajcia a polovicu sladkej smotany (nešľahajte!), v druhej miske zmiešajte tvaroh, zvyšnú smotanu, 2-3 lyžice práškového cukru, nastrúhanú citrónovú kôru a vanilkový cukor. Do zmesi tvarohu vmiešajte vaječnú zmes, mleté mandle a namočené hrozienka.
Tip: Namiesto tvarohu môžete použiť krémový syr (mascarpone) a rum nahradiť pomarančovým džúsom.
3. Zmes vylejte do plechu na pečenie, ktorý dobre vymažete olejom, alebo vysteliete papierom na pečenie. Koláč môžete piecť v okrúhlej forme alebo na klasickom plechu na pečenie.
4. Celé mandle rozložte na povrch koláča a potom koláč vložte do predhriatej rúry na asi 45 minút. Koláč je hotový, keď je povrch pekne zlatožltý.
5. Pred podávaním koláč nechajte vychladnúť a ozdobte ho práškovým cukrom. Potom už len nakrájajte na porcie a podávajte so šálkou horúcej kávy alebo čaju!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!
Zdroj: okusno.je