Vynikajúca lahodná ryba s bohatou korenistou omáčkou!
Potrebujeme:
500–600 g lososa
soľ
mleté čierne korenie
1-2 PL olej
1/2 cibule
1 strúčik cesnaku
1 ks limetka
2 PL korenie červené kari
350 ml kokosové mlieko
1/2 ČL rybacej alebo sójovej omáčky
1/2 ČL hnedý cukor
chilli
bylinky podľa chuti
Postup:
1․ Lososa nakrájajte na porcie. Dochutíme soľou a korením.
2․ Na panvici zohrejte olej na strednom plameni. Lososa opekajte asi 3 minúty z každej strany. Doba restovania sa môže mierne líšiť, v závislosti od veľkosti a hrúbky porcií. Opečeného lososa vyberte na tanier a prikryte alobalom.
3․ Cibuľu nakrájajte na drobno, cesnak prelisujte a z limetky vytlačte čajovú lyžičku šťavy.
4․ Do panvice kde ste opekali lososa pridajte cibuľu a orestujte ju do mäkka. Potom k cibuli pridajte cesnak a červené kari a opekajte 1 minútu.
5․ Do panvice nalejte kokosové mlieko a sójovú omáčku a pridajte cukor. Omáčku povarte 3-4 minúty.
6․ Vráťte lososa do panvice, polejte ho limetkovou šťavou a nechajte povariť v omáčke ďalšie 2-3 minúty.
7․ Pred podávaním lososa ozdobte čili papričkami, plátkami limetky a bylinkami.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!
Zdroj: lifehacker.ru