Jednoduchý a rýchly recept na voňavý, nadýchaný piškótový chlebíček s citrónom a mascarpone!
Potrebujeme:
- 130 g kryštálového cukru
- 120 g mäkkého masla
- 3 vajcia
- nastrúhaná kôra z 1-2 bio citrónov
- 200 g hladkej múky
- 5 g prášku do pečiva
- štipka soli
- 130 g mascarpone
Potrebujeme na polevu:
- 100 g práškového cukru
- 3-4 PL citrónovej šťavy
Postup:
1. Cukor, maslo a nastrúhanú citrónovú kôru pridáme do misy. Spolu vymiešame do svetlej peny.
2. Postupne zašľaháme celé vajcia jeden po druhom a nakoniec pridáme preosiatu múku spolu s práškom do pečiva a štipkou soli.
3. Do vymiešaného cesta zamiešame mascarpone a hotové cesto vylejeme do chlebíčkovej formy, ktorú sme natreli olejom a vysypali múkou.
4. Formu vložíme do predhriatej rúry na 170 °C a pečieme po dobu 40 minút.
5. Hladkú polevu vymiešame z citrónovej šťavy a práškového cukru.
6. Vychladnutý chlebíček vyklopíme z formy a ozdobíme ho pripravenou polevou.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!
Zdroj: kiloretete.ro