Sú neuveriteľné chutné a ich tajomstvom je pridaná horčica. Tá dáva fašírkam trochu nezvyčajnú chuť, ktorá je dokonale doplnená petržlenovou vňaťou a cesnakom.
Potrebujeme:
- 1 kg mleté mäso
- soľ
- 2 strúčiky cesnak
- 1 zväzok petržlenová vňať
- 2 ks vajcia
- 50 g maslo
- 2 ks cibuľa
- 2 PL horčica
- 5 plátkov biely chlieb bez kôry
- 100 ml mlieko
Postup:
1. Do samostatnej misky dajte 5 plátkov chleba a zalejte ho mliekom. Nechajte vsiaknuť 10 minút.
2. V druhej miske zmiešajte mleté mäso s vajcami a soľou, ak chcete, môžete pridať mleté čierne korenie.
3. Cibuľu nakrájajte na drobno a opečte ju na panvici na masle, kým mierne nezhnedne. Cesnak prelisujte a pridajte ho do mletého mäsa spolu s opraženou cibuľou. Všetko spolu dobre premiešajte.
4. Chlieb vyberte z mlieka , vyžmýkajte ho a pridajte k mletému mäsu. Pridajte aj horčicu a najemno nasekanú petržlenovú vňať a všetko znova dôkladne premiešajte.
5. Rukou vytvarujte fašírky a vyprážajte ich na zohriatej panvici s olejom po oboch stranách niekoľko minút na miernom plameni.
6. Potom, ako fašírky pekne zhnednú, vložte do panvice kúsok masla, zakryte ju pokrievkou a fašírky ešte poduste 20 minút.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!
Zdroj: souspark.ru