Môj obľúbený recept na výborné fašírky

Výborné fašírky
Výborné fašírky

Sú neuveriteľné chutné a ich tajomstvom je pridaná horčica. Tá dáva fašírkam trochu nezvyčajnú chuť, ktorá je dokonale doplnená petržlenovou vňaťou a cesnakom.

Potrebujeme:

  • 1 kg mleté mäso
  • soľ
  • 2 strúčiky cesnak
  • 1 zväzok petržlenová vňať
  • 2 ks vajcia
  • 50 g maslo
  • 2 ks cibuľa
  • 2 PL horčica
  • 5 plátkov biely chlieb bez kôry
  • 100 ml mlieko

Postup:

1. Do samostatnej misky dajte 5 plátkov chleba a zalejte ho mliekom. Nechajte vsiaknuť 10 minút.

2. V druhej miske zmiešajte mleté mäso s vajcami a soľou, ak chcete, môžete pridať mleté čierne korenie.

3. Cibuľu nakrájajte na drobno a opečte ju na panvici na masle, kým mierne nezhnedne. Cesnak prelisujte a pridajte ho do mletého mäsa spolu s opraženou cibuľou. Všetko spolu dobre premiešajte.

4. Chlieb vyberte z mlieka , vyžmýkajte ho a pridajte k mletému mäsu. Pridajte aj horčicu a najemno nasekanú petržlenovú vňať a všetko znova dôkladne premiešajte.

5. Rukou vytvarujte fašírky a vyprážajte ich na zohriatej panvici s olejom po oboch stranách niekoľko minút na miernom plameni.

6. Potom, ako fašírky pekne zhnednú, vložte do panvice kúsok masla, zakryte ju pokrievkou a fašírky ešte poduste 20 minút.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj: souspark.ru


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *