Lahodný čučoriedkový koláčik

Čučoriedkový koláč
Čučoriedkový koláč

Smotanovo čučoriedková dobrota. Vyzerá krásne a chutí skvelo!

V lete si ho môžete upiecť z čerstvých čučoriedok a v zime zo zmrazených. Lahodnému chrumkavému cestu s jemnou náplňou z kyslej smotany neodoláte!

Potrebujeme na cesto:

  • 100 g ražná múka
  • 100 g hladká múka
  • 100 g maslo
  • 100 g cukor
  • 1 vajce
  • štipka soli

Potrebujeme na plnku :

  • 250 g kyslá smotana (20-25%)
  • 100 g cukor
  • 1 vajce
  • 1 PL zemiakový škrob (ak sú čučoriedky zmrazené)
  • 1 ks vanilkový cukor
  • čučoriedky

Postup:

1. Ako pripraviť fínsky čučoriedkový koláč? Najskôr pripravte potrebné ingrediencie na cesto. Vezmite pšeničnú múku najvyššej kvality. Základ môžete variť iba s pšeničnou múkou, bez prímesi raže, ale s ražou sa koláč ukáže byť zaujímavejší v chuti. Cesto je plastové a pri formovaní základne sa nerozpadá.

2. V miske zmiešajte ražnú a pšeničnú hladkú múku, cukor, soľ a na kocky nakrájané studené maslo. Pracujte studenými rukami , vznikne mrvenička.

3. Potom do mrveničky pridajte vajíčko a rýchlo vymieste krehké cesto.

4. Cesto rozložte na dno a po stranách koláčovej formy vystlanej papierom na pečenie (Ø 24-26 cm). Formu s cestom vložte do rúry predhriatej na 180 ° C na 12-15 minút.

5. Počas pečenia koláča pripravte plnku. Kyslú smotanu vymiešajte s vajcom, cukrom a vanilkovým cukrom do hladka. Čím tučnejšia je kyslá smotana, tým lepšie náplň pri pečení zhustne.

6. Ak máte mrazené čučoriedky, nerozmrazujte ich, len ich posypte zemiakovým škrobom a premiešajte. Ak sú čučoriedky čerstvé, škrob nie je potrebný.

7. Po 12-15 minútach pečenia vyberte cesto z rúry. Vsypte naň čučoriedky a zalejte plnkou z kyslej smotany.

8. Koláč vráťte späť do rúry na ďalších 20-25 minút dopiecť.

9. Upečený koláčik nechajte vychladiť v chladničke, náplň z kyslej smotany potom krásne zhustne.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj: 1000.menu


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *