Do chrumkava opečená slaninka ovonia toto vynikajúce jedlo. Skvelý tip na obed pre hostí!
Potrebujeme:
- 1,2 kg bravčové karé
- 200 g slanina
- 3-4 ks cibuľa
- 1 ČL soľ
- 1/2 ČL mleté čierne korenie
- korenie na bravčové mäso
Postup:
1․ Bravčové karé v celku umyte a osušte. Do umytého a osušeného karé urobte zárezy nožom.
2․ Nakrájajte slaninu na tenké plátky a cibuľu rozkrojte na polovicu a potom ju nakrájajte na polkrúžky.
3․ Mäso posypte soľou, mletým čiernym korením a korením na bravčové mäso. Do zárezov vložte cibuľu a slaninu.
Tip: Aby karé pri pečení držalo svoj tvar, upevnite ho špajdľami, ktoré zapichnete z oboch strán pozdĺžne do mäsa.
4․ Pripravené karé zabaľte do alobalu, vložte do pekáča a dajte do rúry predhriatej na 200 ° C asi na 1 hodinu piecť. Potom odstráňte alobal a mäsko zapekajte ďalších 15 minút do zlatista.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!
Zdroj: lifehacker.ru