Pečené bravčové karé so slaninou a cibuľou

Pečené bravčové karé so slaninou a cibuľou
Pečené bravčové karé so slaninou a cibuľou

Do chrumkava opečená slaninka ovonia toto vynikajúce jedlo. Skvelý tip na obed pre hostí!

Potrebujeme:

  • 1,2 kg bravčové karé
  • 200 g slanina
  • 3-4 ks cibuľa
  • 1 ČL soľ
  • 1/2 ČL mleté čierne korenie
  • korenie na bravčové mäso

Postup:

1․ Bravčové karé v celku umyte a osušte. Do umytého a osušeného karé urobte zárezy nožom.

2․ Nakrájajte slaninu na tenké plátky a cibuľu rozkrojte na polovicu a potom ju nakrájajte na polkrúžky.

3․ Mäso posypte soľou, mletým čiernym korením a korením na bravčové mäso. Do zárezov vložte cibuľu a slaninu.

Tip: Aby karé pri pečení držalo svoj tvar, upevnite ho špajdľami, ktoré zapichnete z oboch strán pozdĺžne do mäsa.

4․ Pripravené karé zabaľte do alobalu, vložte do pekáča a dajte do rúry predhriatej na 200 ° C asi na 1 hodinu piecť. Potom odstráňte alobal a mäsko zapekajte ďalších 15 minút do zlatista.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj: lifehacker.ru


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *