Toskánske kuracie prsia s fantastickou omáčkou

Toskánske kuracie prsia
Toskánske kuracie prsia

Toto lahodné mäsko voňajúce talianskou kuchyňou si zamilujete!

Potrebujeme:

  • 700–800 g kuracie prsia
  • 1 ks cibuľa
  • 1/2 vaničky špenát
  • niekoľko vetvičiek bazalka
  • 3-4 strúčiky cesnak
  • 1 ČL soľ
  • 1/2 ČL mleté čierne korenie
  • 2 ČL talianske bylinky
  • 2 PL olej
  • 350–400 ml kokosové mlieko
  • 30-40 g sušené paradajky
  • 60 ml kurací vývar alebo voda
  • 2 PL kukuričný škrob

Postup:

1․ Kuracie prsia nakrájajte na veľké kúsky alebo ich nechajte celé. Nakrájajte cibuľu, špenát a bazalku. Cesnak prelisujte.

Tip: čerstvý špenát môžete v týchto toskánskych kuracích prsiach nahradiť aj mrazeným špenátom

2․ Kuracie prsia posypte soľou, korením a talianskymi bylinkami.

3․ Na panvici zohrejte olej na strednom stupni. Kuracie mäso opekajte z oboch strán, kým mierne nezhnedne a potom ho preložte na tanier.

4․ Do tej istej panvice pridajte nakrájanú cibuľu, orestujte ju do mäkka, pridajte prelisovaný cesnak a opekajte spolu 1 minútu.

5․ Pridajte kokosové mlieko, sušené paradajky a bazalku. Povarte spolu ďalšiu 1 minútu.

6․ Zmiešajte vývar alebo vodu so škrobom a nalejte do omáčky. Premiešajte a priveďte do varu na miernom plameni.

7․ Potom do panvice vrátime opečené kuracie prsia. Prikryjeme pokrievkou a povaríme ešte asi 10 minút.

8․ Nakoniec pridajte aj špenát. Premiešajte a zo sporáka odstavte po 1-2 minútach.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj: lifehacker.ru


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *