Výborná torta , ktorá sa topí v ústach! A hotová je za pár minút!
Toto je najchutnejší koláč, aký som kedy jedla! Tento recept určite vyskúšajte, vaši hostia ho budú milovať! Torta je veľmi jemná a nadýchaná. A lepšia ako Napoleon torta!
Potrebujeme na plnku :
- 6 žĺtkov
- 150 g cukru krupica
- 10 g vanilkového cukru
- 200 ml mlieka
- 20 g hladkej múky (1 PL)
- 100 g masla
Potrebujeme na bielkové cesto:
- 6 bielkov
- 40 g cukru krupica
- 40 g práškového cukru
- štipka soli
- šťava z 1/2 citróna
- 80 g hladkej múky
Potrebujeme na dokončenie:
- 80 g bielej čokolády
Postup:
1. Najskôr oddelíme žĺtka od bielkov.
2. Do hrnca pridáme 150 gramov cukru krupice, vanilkový cukor, 200 ml mlieka a 20 gramov múky. Všetko dobre premiešame a postavíme na sporák. Varíme na strednom plameni za stáleho miešania, kým neuvaríme hustý puding. Ešte teplý puding prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.
3.Potom vyšľaháme 6 bielkov so štipkou soli, šťavou z 1/2 citróna a krupicovým a práškovým cukrom do pevného snehu. Do snehu preosejeme múku a jemne ju zamiešame stierkou.
4. Snehové cesto nalejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a vložíme ho do rúry predhriatej na 170 °C a pečieme 35-40 minút.
5. Hotový korpus necháme vychladiť a potom ho rozrežeme na polovicu.
6. Pripravíme plnku: v mise rozmiešame 100 g masla izbovej teploty a zašľaháme doň vychladnutý puding.
7. Časť pripravenej plnky nanesieme na spodný korpus a prikryjeme ju vrchným korpusom. Povrch celej torty ja boky natrieme zvyšnou plnkou.
8. Bielu čokoládu nastrúhame škrabkou na zeleninu a ozdobíme ňou celú tortu.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!
Zdroj: youtube.com