Chrumkavé lístkové cesto a krémová náplň ! Výborná dobrota na raňajky, alebo desiatu!
Potrebujeme:
- 300 g mrazený špenát
- 120 g syra čedar
- 240 g krémového syra
- soľ
- mleté čierne korenie
- 500 g lístkového cesta
- 1 vajce
- sezam
Postup:
1․ Špenát položíme na sito a necháme ho rozmraziť. Potom z neho dobre vytlačíme prebytočnú vodu. Čedar nastrúhame na strúhadle.
2․ Špenát zmiešame s nastrúhaným čedarom a krémovým syrom, dochutíme soľou a korením.
3․ Rúru predhrejeme na 200 ° C. Na plech položíme papier na pečenie.
4․ Lístkové cesto rozvaľkáme na hrúbku 3-4 mm a nakrájame na 10-12 rovnakých štvorcov.
5․ Na polovicu každého štvorca položíme 2 čajové lyžičky náplne. Okraje natrieme vodou, preložíme ich diagonálne aby vznikli trojuholníčky a dobre zatlačíme, aby nám náplň nevytiekla.
6․ Trojuholníčky položíme na plech, potrieme ich rozšľahaným vajcom a posypeme sezamovými semienkami.
7. Pečieme 15-20 minút pri 200 °C do zlatohneda.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!
Zdroj: lifehacker.ru