Trojuholníčky z lístkového cesta so syrom a špenátom

Trojuholníčky z lístkového cesta
Trojuholníčky z lístkového cesta

Chrumkavé lístkové cesto a krémová náplň ! Výborná dobrota na  raňajky, alebo desiatu!

Potrebujeme:

  • 300 g mrazený špenát
  • 120 g syra čedar
  • 240 g krémového syra
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 500 g lístkového cesta
  • 1 vajce
  • sezam

Postup:

1․ Špenát položíme na sito a necháme ho rozmraziť. Potom z neho dobre vytlačíme prebytočnú vodu.  Čedar nastrúhame na strúhadle.

2․ Špenát zmiešame s nastrúhaným čedarom a krémovým syrom, dochutíme soľou a korením.

3․ Rúru predhrejeme na 200 ° C. Na plech položíme papier na pečenie.

4․ Lístkové cesto rozvaľkáme na hrúbku 3-4 mm a nakrájame na 10-12 rovnakých štvorcov.

5․ Na polovicu každého štvorca položíme 2 čajové lyžičky náplne. Okraje natrieme vodou, preložíme ich diagonálne aby vznikli trojuholníčky a dobre zatlačíme, aby nám náplň nevytiekla.

6․ Trojuholníčky položíme na plech, potrieme ich rozšľahaným vajcom a posypeme sezamovými semienkami.

7. Pečieme 15-20 minút pri 200 °C do zlatohneda.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj: lifehacker.ru


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *