Najjemnejší a najkrémovejší dezert, aký ste kedy jedli! Nevieme sa ho dojesť!
Potrebujeme na cesto:
- 3 vajcia
- Štipka soli
- 150 g cukor krupica
- 200 ml mlieko
- 200 ml olej
- 250 g hladkej múka
- 12 g prášok do pečiva
- 5 ml vanilková esencia
Potrebujeme na čokoládovo mascarpone plnku:
- 200 ml smotany na šľahanie
- 100 g práškového cukru
- 250 g Mascarpone
- 5 ml vanilková esencia
- 100 g horkej čokolády
Potrebujeme na šľahačkovú plnku:
- 400 ml smotany na šľahanie
- 3 PL kondenzované mlieko
- 5 g vanilkový cukor
Forma s rozmermi 20*30 cm
Postup:
1, Pripravíme čokoládovú plnku: 200 ml smotany na šľahanie vyšľaháme s 100 g práškového cukru, mascarpone a vanilkovou esenciou.
2. Vo horúcom vodnom kúpeli roztopíme 100 g horkej čokolády. Roztopenú čokoládu pridáme do mascarpone plnky.
3. Pripravíme cesto: do misky rozbijem 3 vajcia , pridáme štipku soli a vyšľaháme so 150 g cukru krupica do svetlej peny. Pridáme 200 ml mlieka a 200 ml oleja. Do zmesi preosejeme 250 g hladkej múky s práškom do pečiva a zamiešame 5 ml vanilkovej esencie.
4. Cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme 30 minút pri teplote 180 °C.
5. Pripravíme šľahačkovú plnku: vyšľaháme 400 ml smotany s 3 PL kondenzovaného mlieka a vanilkovým cukrom do hustej peny.
6. Vychladnutý korpus vyberieme z formy a odstránime papier na pečenie. Odkrojíme tenkú vrstvu z vršku korpusu a tým ho vyrovnáme.
7. Korpus vrátime späť do formy a navrstvíme naň čokoládovú plnku. Odložíme do chladničky na 30 minút.
8. Zrezaný vršok korpusu vložíme do mixéra a rozdrvíme na mrveničku.
9. Na stuhnutú čokoládovú plnku natrieme šľahačkovú plnku, ktorú posypeme rozdrveným zvyškom korpusu.
10. Hotový dezert vychladíme aspoň 3-4 hodiny a potom podávame.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!
Zdroj: youtube.com