Tento recept vás prekvapí! Výborná mäsová dobrota ktorá stojí za vyskúšanie!
Potrebujeme:
- 1 cibuľa
- 500 g mletého mäsa
- 1 strúčik cesnaku
- 1/2 ČL soli
- mleté čierne korenie
- 1 ČL sladkej papriky
- 20 ml vody
- múka na pomúčenie dosky
- 600 g mrazeného lístkového cesta
- 100 g tvrdého syra
- 1 žĺtok
Postup:
1. Lístkové cesto necháme rozmraziť. Cibuľu nakrájame najemno.
2. Do misy dáme 500 g mletého syra a nakrájanú cibuľu. Pridáme pretlačený strúčik cesnaku, 1/2 lyžičky soli, čierne korenie, lyžičku červenej papriky, 20 ml studenej vody a všetko spolu premiešame.
3. Pracovnú plochu pomúčime a lístkové cesto rozvaľkáme. Radielkom ho rozdelíme na 8 štvorcov. Z mletého mäsa vyformujeme guľky a vložíme ich do stredu každého štvorca.
4. Tvrdý syr nakrájame na 16 kúskov. 8 kúskov mierne zatlačíme do mäsovej guličky. Potom okraje cesta spojíme k sebe a vytvarujeme batôžky.
5. Plech vyložíme papierom na pečenie a potrieme ho olejom. Batôžky preložíme na plech spojom dole. Vrch cesta rozstrihneme nožnicami do tvaru hviezdy a rozstrihnuté končeky cesta roztvoríme.
6. Do stredu roztvorených batôžkov vložíme zvyšných 8 kúskov syra.
7. Oddelíme žĺtok od bielka a batôžky potrieme žĺtkom. Vložíme do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme asi 40 minút.
8. Podávame so šalátom z čínskej kapusty a mrkvy ochuteným soľou, korením a olivovým olejom.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!
Videorecept:
Zdroj: youtube.com