Batôžky z lístkového cesta plnené mletým mäsom a syrom

Batôžky z lístkového cesta plnené mletým mäsom a syrom
Batôžky z lístkového cesta plnené mletým mäsom a syrom

Tento recept vás prekvapí! Výborná mäsová dobrota ktorá stojí za vyskúšanie!

Potrebujeme:

  • 1 cibuľa
  • 500 g mletého mäsa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1/2 ČL soli
  • mleté čierne korenie
  • 1 ČL sladkej papriky
  • 20 ml vody
  • múka na pomúčenie dosky
  • 600 g mrazeného lístkového cesta
  • 100 g tvrdého syra
  • 1 žĺtok

Postup:

1. Lístkové cesto necháme rozmraziť. Cibuľu nakrájame najemno.

2. Do misy dáme 500 g mletého syra a nakrájanú cibuľu. Pridáme pretlačený strúčik cesnaku, 1/2 lyžičky soli, čierne korenie, lyžičku červenej papriky, 20 ml studenej vody a všetko spolu premiešame.

3. Pracovnú plochu pomúčime a lístkové cesto rozvaľkáme. Radielkom ho rozdelíme na 8 štvorcov. Z mletého mäsa vyformujeme guľky a vložíme ich do stredu každého štvorca.

4. Tvrdý syr nakrájame na 16 kúskov. 8 kúskov mierne zatlačíme do mäsovej guličky. Potom okraje cesta spojíme k sebe a vytvarujeme batôžky.

5. Plech vyložíme papierom na pečenie a potrieme ho olejom. Batôžky preložíme na plech spojom dole. Vrch cesta rozstrihneme nožnicami do tvaru hviezdy a rozstrihnuté končeky cesta roztvoríme.

6. Do stredu roztvorených batôžkov vložíme zvyšných 8 kúskov syra.

7. Oddelíme žĺtok od bielka a batôžky potrieme žĺtkom. Vložíme do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme asi 40 minút.

8. Podávame so šalátom z čínskej kapusty a mrkvy ochuteným soľou, korením a olivovým olejom.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Videorecept:

Zdroj: youtube.com


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *