Takto pripravené kuracie prsia sú výdatné, ale ľahké. Sú výborné, veľmi chutné a šťavnaté. A príprava vám nezaberie veľa času.
Potrebujeme:
- 4 plátky kuracích pŕs
- soľ
- mleté čierne korenie
- 50 dkg strúhaných zemiakov
- 1 ks veľká paradajka
- 1 ks cibule
- 20 dkg strúhaného syra
- 1 PL oleja na vymastenie plechu
Postup:
1. Kuracie prsia nakrájame na plátky. Mäso osolíme a posypeme korením.
2. Poukladáme ich na plech potretý olejom.
3. Zemiaky očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle.
4. Nastrúhané zemiaky vložíme do cedníka a prepláchneme ich vodou pod kohútikom. Potom ich necháme odkvapkať a vytlačíme z nich prebytočnú vodu.
5. Zemiaky navrstvíme na plátky mäsa a dobre osolíme.
6. Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké kolieska. Kolieska cibule položíme na vrstvu zemiakov.
7. Paradajku umyjeme a nakrájame na kolieska. Položíme ich na cibuľu.
8. Vrch posypeme strúhaným syrom.
9. Plech zakryjeme alobalom a vložíme do predhriatej rúry na 200 °C. Pečieme 40 minút.
10. Nakoniec odstránime alobal a necháme zapiecť syr ďalších 10 minút do červena.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!
Zdroj: bidista.com