Zapekané vrstvené kuracie prsia

Zapekané vrstvené kuracie prsia
Zapekané vrstvené kuracie prsia

Takto pripravené kuracie prsia sú výdatné, ale ľahké.  Sú výborné,  veľmi chutné a šťavnaté.  A príprava vám nezaberie veľa času.

Potrebujeme:

  • 4 plátky kuracích pŕs
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 50 dkg strúhaných zemiakov
  • 1 ks veľká paradajka
  • 1 ks cibule
  • 20 dkg strúhaného syra
  • 1 PL oleja na vymastenie plechu

Postup:

1. Kuracie prsia nakrájame na plátky. Mäso osolíme a posypeme korením.

2. Poukladáme ich na plech potretý olejom.

3. Zemiaky očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle.

4. Nastrúhané zemiaky vložíme do cedníka a prepláchneme ich vodou pod kohútikom. Potom ich necháme odkvapkať a vytlačíme z nich prebytočnú vodu.

5. Zemiaky navrstvíme na plátky mäsa a dobre osolíme.

6. Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké kolieska. Kolieska cibule položíme na vrstvu zemiakov.

7. Paradajku umyjeme a nakrájame na kolieska. Položíme ich na cibuľu.

8. Vrch posypeme strúhaným syrom.

9. Plech zakryjeme alobalom a vložíme do predhriatej rúry na 200 °C. Pečieme 40 minút.

10. Nakoniec odstránime alobal a necháme zapiecť syr ďalších 10 minút do červena.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj: bidista.com


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *