Trhaný tvarohový koláč

Trhaný tvarohový koláč

Toto je náš obľúbený tvarohový  koláč, jednotlivé porcie od seba ľahko oddelíte. Chutí vynikajúco!

Potrebujeme na cesto:

  • 200 ml vlažného mlieka
  • 50 g kryštálového cukru
  • 1,5 ČL sušeného droždia
  • 1 vajce + 1 vajce na potretie
  • 1/3 ČL soli
  • 450 g hladkej múky
  • 70 g rozpusteného  masla

Potrebujeme na náplň:

  • 300 g tvarohu
  • 70 g kryštálového cukru
  • 1 ks vanilkového cukru
  • 1 PL kyslej smotany
  • žĺtok z 1 vajca
  • 50 g hrozienok (+ 20 g na posypanie)
  • 110 g ovocného jogurtu (na potretie hotového koláča)

Postup:

1. Pripravíme cesto: mlieko trochu ohrejeme a do vlažného zamiešame cukor s droždím a počkáme 10 minút, kým vykysne kvások.

2. Do misy pridáme múku, soľ, vajce a soľ  a cesto vymiesime do hladka.  Keď je dobre vymiesené prilejeme maslo. Cesto zakryjeme kuchynskou utierkou a na teplom mieste ho necháme 40- 50 minút kysnúť.

3. Pripravíme náplň: zmiešame tvaroh s cukrom, vanilkovým cukrom, kyslou smotanou, žĺtkom a hrozienkami.

4. Vykysnuté cesto na pracovnej doske rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm, a povykrajujeme z neho pohárom kolieska.

5. Každé koliesko cesta naplníme tvarohovou plnkou, stlačíme boky aby vnikla mištička a naplnené kúsky poukladáme vedľa seba do plechu na pečenie.  Potom ich zakryjeme kuchynskou utierkou a necháme podkysnúť  20 minút.

6. Po vykysnutí cesto natrieme žĺtkom a posypte hrozienkami. Koláč vložíme do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme 30-35 minút.

7. Upečený koláč vyberieme z rúry a potrieme ho ovocným jogurtom, kým je ešte teplý.

8. Vychladnutý rozdelíme na porcie a podávame.


Prajeme Vám dobrú chuť!

Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj: bidista.com


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *