Na tieto zapekané cesnakové zemiaky sa nechytá žiadna príloha! Sú vynikajúce, podávané horúce priamo z rúry!
Potrebujeme:
- 100 g mäkkého masla
- 5 PL strúhaný syr
- 1 PL kyslá smotana
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 PL petržlenová vňať
- soľ, mleté čierne korenie
- 5 veľkých zemiakov
Postup:
1. Celé nelúpané zemiaky dobre umyte a vložte do hrnca. Zalejte vodou a varte takmer do mäkka.
2. Po uvarení zo zemiakov zlejte vodu a zemiaky nakrájajte na plátky.
3. Plátky zemiakov poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie potretým trochou oleja.
4. Mäkké maslo vymiešajte so strúhaným syrom, kyslou smotanou, soľou, korením, najemno nasekanou petržlenovou vňaťou a popučeným cesnakom.
5.Každý plátok zemiaka potrieme dochuteným maslom a vložíme do predhriatej rúry na 250 °C na 10-15 minút zapiecť.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ak sa vám recept páči, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!
Zdroj: hamov-hotov.ru